Orosháza

2024.01.08. 13:05

A leromlott városi terület rehabilitációja a Dankó utcában megtörtént

Megújult környezet, új járdák, felújított lakóházak, valamint közpark az egykori illegális hulladéklerakó helyén – befejeződött Orosházán a Dankó utcai beruházás.

Csete Ilona

Erdős Norbert és Dávid Zoltán a helyszínen.

Forrás: Facebook

Erdős Norbert, a 4. számú választókerület országgyűlési képviselője arról írt a közösségi oldalán, hogy több évvel ezelőtt Orosháza önkormányzata sikeresen pályázott a leromlott városi terület rehabilitációjára, azonban az áremelkedések miatt további forrásokra volt szükség a munkálatok megkezdéséhez. 

Tíz lakás mellett tároló épületeket is felújítottak
Forrás: Facebook

– Dávid Zoltán polgármester jelezte a problémát, és nem volt kérdés számomra, hogy mindent meg kell tennünk a projekt elindítása érdekében. A közös munka végül meghozta az eredményt, hiszen sikerült további 100 millió forint többletforrást előteremtenünk – fűzte hozzá Erdős Norbert. 
Az önkormányzat 10 millió forintos önrészével együtt végül 470 millió forint összértékű infrastrukturális fejlesztést sikerült megvalósítani néhány hónap alatt. Ennek az eredményeként három, összesen tíz lakást magába foglaló lakóépület, továbbá két tároló épület felújítása, közművesítése történt meg a teljes energetikai korszerűsítés mellett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában