Dr. Kaáli Gáza

2024.01.21. 09:35

81. születésnapját egy Bugattival ünnepelte az orosházi professzor - videóval

Orosháza diszpolgára, a fiatalok mecénása, dr. Kaáli Gáza születésnapja alkalmából egy videót tett közzé legújabb kedvenc autója mellett, Dörgicsén.

Csete Ilona

Az orvosprofesszor, dr. Kaáli Géza.

Fotó: Bencsik Ádám-archív

A professzor, dr. Kaáli Géza 81. születésnapját ünnepli.

A nemzetközi hírű dörgicsi autó- és motormúzeumából jelentkezett be egy videóval. A 2 hete érkezett a gépcsoda, Bugatti Type 35B típus előtt állva köszönte meg a jó kívánságokat azoknak, akik követik az oldalt és őt, valamint munkásságát.

– Az elismerés jól esik és éltető – fogalmazott a professzor.

Orosházán gyakran találkozni Kaáli Gézával, de vármegyénk más településeihez is kötődik.

Dr. Kaáli Nagy Géza István Gyulán született 1943. január 19-én. Az orosházi Táncsics gimnázium elvégzése után 1968-ban a Szegedi Orvostudományi Egyetemen szerzett orvosi diplomát. 2015-ben megalapította a Kaáli Autó-Motor Múzeumot Dörgicsén, Orosházán nyitotta meg kapuit 2021 júniusában a Kaáli Autó- és Motormúzeum.

Egykori orosházi gimnáziumának évtizedek óta a legfőbb mecénása az orvosprofesszor. Orosháza város díszpolgára 2010 óta, Sarkad városa 2013-ban adományozott a professzornak díszpolgári címet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában