Békéscsaba

2023.12.07. 11:26

Újra elkészítették a kis Jézust a rongálók

dr. Nagy Szilvia

Nagy felháborodást keltett, amikor tavaly decemberben egy ötfős csapat kiemelte a Napsugár bábszínház Betlehem installációjának bölcsőjéből a Jézus figurát. A rendőrség eljárást indított, megállapította a fiatalok bűnösségét, akik most Lenkefi Zoltán jóvoltából rendhagyó módon "vezekelhettek". Varga Anna marketingmenedzser elárulta, a hatóságok elfogadták a bábszínház igazgatójának ötletét; hogy az öt fiú készítse el újra a tönkretett figurát.

– Bizonyára sokan gondolták, hogy a büntetés csak klasszikus lehet, például anyagi kártérítés, vagy elzárás, de mi úgy éreztük, a bábszínház szellemiségéhez jobban illik, ha megmutatjuk, elfeledni nem, de jóvá tenni lehet a mámoros éjszaka baklövését. A fiúk a segítségünkkel újra elkészítették a kis Jézust, heteken át jöttek dolgozni a bábszínházba. Tanultak az esetből, mert látták, mennyi munka van a figurák elkészítésében, kasírozásában. Örülünk, hogy az eset jól végződött és a Kis Jézus elfoglalhatta méltó helyét Békéscsaba főterén a Betlehemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában