Hálásak munkájukért

2023.12.23. 06:45

Sok ezer órát szolgáltak idén a békési polgárőrök

Évzáró ünnepségét tartotta a Békési Polgárőrség Közhasznú Szervezet pénteken délután a Nagyház Pince Borozóban, Békésen. Az eseményen számos elismerés is gazdára talált.

Papp Gábor

Kálmán Tibor, Békés polgármestere, Gyarmati Sándor, a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetségének elnöke és Jánosi Péter rendőrezredes, a Békési Rendőrkapitányság vezetője

Fotó: Bencsik Adam

Gyarmati Sándor, a szervezet elnöke, egy személyben a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetségének elnöke köszöntőjében elmondta, a városi polgárőrség tagjai egész évben végezték a munkájukat, és a következő napokban is ezt teszik majd.

– Eddig már 14 ezer órát meghaladó szolgálatot láttak el, ami még emelkedni fog, hiszen számos feladat vár még rájuk az esztendő hátralévő időszakában is – tette hozzá. Kiemelte, a polgárőrök jelen vannak a város területén, illetve a különböző sportrendezvényeken, egyéb eseményeken, programokon.

Kálmán Tibor, Békés polgármestere hangsúlyozta, a polgárőrség idei évben végzett munkájáért is nagy köszönettel tartoznak, hiszen a szervezet tagjai ebben az évben is mindenütt ott voltak, mindenben lehet rájuk számítani.

– Az összes eseményen, legyen szó önkormányzati vagy civil szervezetek által szervezett programokról jelen vannak, segítenek a háttérben, amiért az egész város hálás nekik – emelte ki. Reményét fejezte ki, hogy a kiváló együttműködés, a közös munka a jövőben is folytatódik majd.

Jánosi Péter rendőrezredes, a Békési Rendőrkapitányság vezetője a város lakójaként és rendőrként is köszönetet mondott a polgárőröknek azért az áldozatos munkáért, amit a szabadidejükben végeznek, hogy a település élhető és biztonságos legyen. Külön kitért a szervezet tagjainak rendőrséggel közös járőrözéseire.

– A békési polgárőrök az előző évinél is több szolgálatot láttak el, ami mutatja kimagasló hozzáállásukat – fogalmazott, majd külön köszönetet mondott a családtagoknak, akik türelemmel viselik, hogy párjuk, rokonuk például éjszakánként az utakat róják.

Deákné Domonkos Julianna önkormányzati képviselő, tanácsnok közelmúltban nyugdíjba vonult iskolaigazgatóként is elmondta, nem csak idén, hanem az elmúlt sok-sok évben is rengeteget dolgoztak együtt.

– Önkormányzati képviselőként és iskolaigazgatóként is mindenben számíthattam a polgárőrökre. Gyarmati Sándor elnök és az egész szervezet nagyon jó kapcsolatokat ápol az intézmények vezetőivel, közös pályázatok és programok is bizonyítják, hogy remek az együttműködés – hangsúlyozta.

Tarkovács István, a Békési Kisgazdakör elnöke arra hívta fel a figyelmet, hogy valamennyi felvonulásos rendezvényüket – a határjárást és a szüreti felvonulást is – a polgárőrök a rendőrséggel közösen remekül, profi módon vezényelték le idén is. Hozzátette, bízik az eredményes együttműködés folytatásban. Szólt arról, hogy egy-egy szolgálat is rengeteg lemondással jár, amiért a polgárőrök a szabadidejüket áldozzák.

Ünnepi áldásában idézte Pál apostol levelét, amely szerint „Most megmarad a hit, a remény, a szeretet, – ez a három, de köztük a legnagyobb a szeretet.” 

– A polgárőrség nem csak egy civil szervezet, nem csak egy közösség, hanem egy olyan összetartó csapat, amelynek tevékenységét is átszövi a szeretet – folytatta a gondolatot, majd hozzátette, a karácsony előtti szombaton szeretetvendégséget szerveznek rászorulónak, és sokat segítenek a nehéz helyzetben élőknek.

Több személyiséget is elismertek

A programon számos elismerés is gazdára talált. Gyarmati Sándor, a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége elnöke emlékérem elismerésben részesítette Jánosi Péter rendőr ezredest, a Békési Rendőrkapitányság vezetőjét, Balog Zoltán békési önkormányzati képviselőt, aki egy személyben polgárőr is, Molnár Gábor békési önkormányzati képviselőt, aki szintén egy személyben polgárőr is és Kovács Lászlóné polgárőrt.

2023-ban végzett kiemelkedő polgárőr munkája elismeréséül jutalommal ismerték el Fehér János, Dobi Anikó, Gálicz István, Korcsok János, Csató Gábor és Virág István tevékenységét. Kálmán Tibor polgármester jutalomban részesítette Szilágyi Andrást, Pocsaji Andrást és Szalkai Jánost.  Jánosi Péter, a Békési Rendőrkapitányság vezetője elismerésben részesítette Fehér Jánost és Csató Gábort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában