Munkácsy téri kukorékoló

2023.12.22. 20:03

Sanyi, a csabai sztárkakas karácsonyi eleséget kapott Gyomaendrődről

Egyre inkább nő Sanyinak, a békéscsabai celebkakasnak a rajongótábora. A kukorékoló jól érzi magát a Munkácsy téren, sokan a kedvében járnak. Karácsonyi eleséget is kapott már, nem is akárhonnan, hanem Gyomaendrődről, Izsó Sándortól, aki őshonos baromfikat tart. Egy kis vödör kukoricát, tritikálét és napraforgót.

Nyemcsok László

Sanyi jól érzi magát a fáján

– Tudom, hogy mit szeretnek a baromfik, ugyanis én is tartok fogolyszínű és sárga magyar tyúkot, valamint kendermagos tyúkot is – mondta Sándor, aki mezőgazdasági gépészként dolgozik családi gazdaságukban.

Többen megköszönték a gyomaendrődi fiatalembernek, hogy karácsonyra ilyen finomságokkal gondolt Sanyira. A sztárkakas internetes közösségi oldalán továbbra is rengeteg hozzászólás található, hogy ki, mikor látta, milyen az állapota. Már Békés vármegyén kívülről is a csodájára járnak, fényképezik, és ha úgy hozza a kakas kedve, pózol is a fotózáskor.

Izsó Sándor eleséggel érkezett Sanyi kakashoz

Úgy tartják, Sanyi nem véletlenül szökött meg a gazdájától, a csabai piacról több mint négy éve. Volt, aki ezt írta: „Ő nem arra született, hogy megegyék, sokkal többre hivatott. Arra, hogy gyönyörű látványával egy kis jóérzést, szeretetet vigyen azok szívébe, akik felkeresik. Sanyi nem csak gyönyörű, de 150 kilométerről, a fotókról is látszik, hogy lelke is van. Azon a bizonyos piaci napon eldöntötte, hogy nem lesz senki ebédje vagy vacsorája. Ettől is különlegesebb, mint a többi társa.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában