Orosháza

2023.12.03. 10:41

Kreatív volt gyerek s felnőtt a nagycsaládosoknál

Meghívás érkezett az orosházi nagycsaládosokhoz: ha sok ügyes, kreatív, karácsonyi díszt szeretnénk látni, netán készíteni, érdemes lesz betérni hozzájuk az Ady utcai székházukba. Ott voltunk, szétnéztünk.

Csete Ilona

Ezt a papír fenyőfát a kislányok választották ki, ők díszítették.

Forrás: A szerző felvétele

Benedek Szilvia, a civilek vezetője elmondta, az adventi várakozás időszaka ez, mindenki készülődik az ünnepre. Közösségük ilyenkor megmutatja családjaiknak, mivel s hogyan díszíthetik ki otthonaikat.

A konyhájukban is nagy volt a sürgés-forgás, senki nem maradt éhen s aki gyümölcsre vágyott, annak termelői vásár keretében kínálták az almát.

Csodás adventi koszorúkat készítettek gyerekek, felnőttek.
Forrás: A szerző felvétele

Azt már a gyerekek s szülők körében serénykedő Szabóné Andrea, a kreatív csapat vezetője mutatta meg, mennyi csodás díszítésre voltak képesek kicsik és nagyok.
– Készültek adventi koszorúk szép gyertyákkal, gömbökkel, tobozokkal, élő fenyőágakkal és egyéb kiegészítőkkel. Olyan díszekkel is boldogultak a gyerekek, amiket spatulából készítettek. A fenyőfára akasztható figuráknak is nagy sikerük volt, ahogy a textil anyagokból megálmodottaknak. Nagyon sokat ötleteltünk közösen, segítették egymást az asztal körül ülők – tette hozzá szorgos munka közben, a fenyőillattal megtelt folyosón.
Tetszettek mindenkinek a karton manó figurák pihe-puha anyagból készített sapkával, vidám orrocskával. Az ötletes fenyőfa készítésére is sokan vállalkoztak szombaton délután.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában