Sportosan szilvesztereztek

2023.12.31. 15:30

Köd előttük, köd utánuk: befutottak, betekertek a célba a kovácsháziak

Jó hangulatú futással zárult az év a mezőkovácsházi művelődési ház előtt, majd a házban vasárnap délelőtt. Már hagyomány, hogy a városban ez a szilveszteri futás az év utolsó rendezvénye.

Csete Ilona

A kovácsháziak szilveszter napján futással indították a napjukat

Mezőkovácsháza Köd előttem, köd utánam – ilyen látvány fogadta a vasárnapra ébredőket a városban. Ám sokakat ez a látvány, vagyis a rossz kilátások se riasztottak el egy kis kocogástól. Egy közös, sportos élménytől.

Mire célba értek s koccintottak, a Nap is kisütött. BÚÉK!
Fotó: Fotó: Gigacz Balázs

A Mezőkovácsházi Atlétikai Szabadidő Klub és a Kalocsa Róza Művelődési Központ, vagyis a szervezők, pezsgővel, rétessel, teával várták az év utolsó napján a futókat, a kerékpározókat. Dudaszó és két táv: ez volt a hívó szó a sportos óévbúcsúztatóra.

A Kalocsa Róza Művelődési Központ beszámolójából kiderült: majd 30 ember úgy gondolta, hogy csatlakozik a felhíváshoz. Kicsik és nagyok. A bemelegítés előtt a résztvevők még az év utolsó napjához kapcsolódó hagyományokról, babonákról is megtudtak ezt, meg azt. Majd a Lipták János futónagykövet vezette alapos tréning után 3 és 6 kilométereket futottak, tekertek a sportolók. 

Visszaérkezés után természetesen pukkantak a pezsgők, fogyott a meleg tea, a rágcsálnivaló, no meg a főzőklub felajánlásából érkezett finom rétes is.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában