Fakivágások

2023.12.14. 17:14

Kitermelik a szürke nyárfákat Orosházától Székkutas felé

A közlekedésbiztonság fenntartása érdekében továbbra is fakivágási munkálatokat végeznek a 474-es főút Orosházától Székkutas felé vezető szakaszán, a 9-es és a 11-es kilométerszelvények között.

Csete Ilona

Fotó: Illusztráció (Shutterstock)

A szakaszon az elöregedett, állapota, valamint elhelyezkedése miatt a közúti és kerékpáros forgalomra veszélyes szürke nyárfákat termelik ki a szakemberek. A munkálatok várhatóan idén év végéig zajlanak ütemezetten. A fákat pótolják 2024 év végéig. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei az Országos Közutak Kezelési Szabályzatában foglaltak szerint a közút területén lévő fák állapotát szemrevételezéssel kétévente legalább egyszer megvizsgálják, és amennyiben a forgalomra veszélyesnek tartják, intézkednek azok kivágásáról. A nyárfák ágrendszere idős korban könnyen törik, így a biztonságos közlekedés érdekében szükséges a mostani munkálatok elvégzése – olvasható a társaság közleményében.

A munkavégzés alatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a közlekedőktől fokozott figyelmet kér az érintett szakaszon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában