Összefogás

2023.12.04. 10:43

Jó móka együtt építeni szalmalabirintust: a kovácsháziak élvezték

Tavaly élvezhették már a szalmalabirintusban a játékot a mezőkovácsházi gyerekek, ám vandálok egy éjszaka alaposan megrongálták az építményüket. Nem kellett sokáig toborozni a segítőket, példás összefogással újjáépítették.

Csete Ilona

Összefogtak, vasárnap szalmabálákat cipelva építkeztek.

Fotó: Gigacz Balázs

Már akkor megfogalmazódott a gondolat, hogy idén közösségi összefogással építenek Mezőkovácsháza központjában, a karácsonyi parkban labirintust.
– Ahogy az első adventi gyertya jelképezi a hitet, így mi is hittük, hogy a tavalyi csoda újra megismétlődhet. És megismétlődött. Több mint hatvanan gondolták úgy, hogy vasárnapjukat feláldozva eljönnek és a gyermekek örömére együtt felépítjük a szalmalabirintust.

Kicsik és nagyok csatlakoztak a közösségi élményhez.
Fotó: Gigacz Balázs


Kicsik és nagyok szorgoskodtak. Vitték a bálákat, építették a falakat. Ha kifáradtak, vagy egy kis melegségre vágytak, akkor a tea és a forralt bor mellett elbeszélgethettek. Jó volt látni a sok együtt dolgozó embert és még jobb volt érezni azt az örömöt, amikor a kicsik (és a nagyobbak is) birtokba vették a szalmalabirintust – olvasható a vasárnap történtekről szóló bejegyzés Mezőkovácsháza önkormányzatának közösségi oldalán.

A mezőkovácsháziak kérnek mindenkit, vigyázzanak az építményre.
Fotó: Gigacz Balázs


A rendezvény végén Albertus László alpolgármesterrel közösen felkapcsolták a parkban a karácsonyi fényeket, ezzel is meghitté varázsolva advent első vasárnapját.
Kérik, mindenki vigyázzon a labirintusra, hogy sokan örömüket lelhessék az építményben.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában