Ünnepi hangulat

2023.12.20. 06:57

Ismét megérkezett a Diaboló Alapítvány különleges Mikulása Gyulára

Ismét megrendezte a Diaboló karácsonyi ünnepséget a Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért a gyulai Játszóház – Gyermek Szabadidős Élményközpontban. Mint azt Kosznáné dr. Pule Ilona, a Diaboló Alapítvány Kuratóriumának elnöke közleményéből megtudtuk, a sokszínű programpalettán kicsik és nagyok is találhatnak kedvükre valót. Játszókuckó, beltéri élménypálya mozgalmas kalandokkal, kézműves sarok, városi világ izgalmas kalandokkal és lehetőségekkel, gamer játszószoba – TikTok interaktív selfi-sarokkal, billiárd, darts, csocsó egyaránt várta a résztvevőket.

Papp Gábor

Diaboló Alapítvány karácsonya

Forrás: Facebook

A Diaboló Alapítvány a Cukorbeteg Gyermekekért hosszú évek óta összejövetelt szervez a karácsonyi ünnepvárás idején a Békés vármegyében élő cukorbeteg gyermekek és családjaik részére. Az adventi időszak ünnepi csendjében a családok összegyűlnek, meghitt hangulatban, a karácsonyra hangolódva töltenek néhány órát. A hit, a remény, a szeretet ragyogja be a rendezvény hangulatát. Nem kizárólag a diabétesz kerül fókuszba, hiszen a családokat már baráti szálak is összekötik – emelte ki Kosznáné dr. Pule Ilona.

A gyerekek – ahogy mondani szokták – együtt „bandáznak”; jól összeszokott közösségről van szó, akik természetesen nagy szívvel fogadják be az újonnan diagnosztizált társakat is.

A közös ebéd után már hagyomány, hogy a desszertet mindig a családok tálalják, saját készítésű finomságokkal kedveskednek a többieknek. Egyetlen plusz dolog kerül még a sütik mellé; azok szénhidráttartalma, külön figyelmet szentelve a diabétesz mellé gyakran társuló betegségre a lisztérzékenységre. A diabétesz-kezelés egyik fontos alappillére a szénhidrát-számolás, a diéta betartása, amitől még az ünnepek idején sem szabad eltekinteni.

Ebéd után érkezett a Mikulás, aki az alapítvány kuratóriuma által összeállított csomagokkal ajándékozta meg a gyerekeket. A meglepetések közé minőségi diabetikus szaloncukor, karácsonyi kézműves remekművek, méhviasz- gyertya, valamint Mikulás-ládika kerül diabetikus édességgel. Ezeket a Diaboló Alapítvány pályázati forrásból finanszírozza, a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával.

 

Amíg a gyerekek felhőtlenül élvezték a játékok által nyújtott feltöltődés lehetőségét, az alapítvány kuratóriuma tájékoztatta a szülőket a jövő évi alapítványi tervekről, igényekről, lehetőségekről. Természetesen lehetőség nyílt a kötetlen beszélgetésre, tapasztalatcserére is, hiszen a szülők azok, akik a diabétesz által nyújtott kihívásokra megoldást keresnek nap mint nap, a szakorvos és a diabétesz-gondozó irányítása mellett.

– A karácsony közeledtével még inkább előtérbe kerül a szeretet, a gondoskodás iránti vágy. A Diaboló által életre hívott Hétpettyes Kötelékben ez évről-évre tovább erősödik. Szívvel, hittel és reménnyel bízunk abban, hogy e tevékenységünk nyomán ez a gyerekkorban kialakult krónikus betegség is elviselhetőbb lesz, erőt adva a gyermekeknek, családjaiknak – fogalmazott a Diaboló Alapítvány Kuratóriumának elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában