Ünnep

2023.12.24. 16:16

Így tölti a karácsonyt a csabai pálinkakirály és családja

A Nemzeti Pálinkakiválóság Programban a békéscsabai Árpád Pálinkaház nyerte el az ország legeredményesebb főzdéjének díját. Ahogy Nagy Árpád főzőmester fogalmazott, a díj, az oklevél mindenképpen előkelő helyet foglal el a karácsonyfa alatt. Ahonnan természetesen a meglepetésajándékok sem hiányoznak majd.

Nyemcsok László

Nagy Árpád: az Árpád-pálinka sem hiányozhat az ünnepi asztalról

– A 9 éves Barnabás még úgy tudja, hogy a Jézuska hozza a karácsonyfát és az ajándékokat, tehát nélküle díszítjük fel a fenyőt – hangsúlyozta a családfő. A szentestét szűk családi körben töltjük a feleségemmel és a gyerekekkel, Barnabással, a 24 éves Rebekával és a 19 éves Marcellel.

Nagy Árpád kitért arra, felesége, Tündi süt-főz, a halászlé, a töltött káposzta és a bejgli sem hiányozhat az ünnepi asztalról, miként a vacsora előtti koccintás sem, Árpád-pálinkával. Ebből azonban Barnabás még kimarad.

– A hagyományok szerint karácsony első napját Gyomaendrődön, Tündi rokonságánál töltjük, a másodikat Budapesten a nővéreméknél, Mónikáéknál, ott lesz édesanyám is – ecsetelte a pálinkakirály, ahogyan szerte az országban hívják, hiszen lényegében már minden megnyert pálinkáival, amit csak lehet. – A két ünnep között pihenünk, de azért kóstolgatjuk az Árpád-gint, ami kuriózum lesz. Még kísérleti fázisban van, de egyre inkább olyan, amilyennek már az elején elképzeltük.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában