Egészségügy

2023.12.15. 14:32

Hétfőtől bővül az orosházi kórház látogatási ideje

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház fekvőbeteg osztályain december 18-ától, hétfőtől bővítik a látogatási időt annak érdekében, hogy minél többen kereshessék fel személyesen az ott gyógyulókat.

Csete Ilona

A látogatás szabályai szerint egy beteghez egyszerre legfeljebb két látogató érkezhet.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Az új látogatási rend értelmében hétfőtől péntekig 14.30-17.30 között, hétvégén és ünnepnapokon 10-12, valamint 1430-17.30 között látogathatják meg ismerőseiket, szeretteiket.

Az ellátás specialitása miatt ettől egyes osztályok eltérhetnek, kérik ennek tiszteletben tartását. Az intenzív osztályon kezelt betegek látogatása kizárólag a kezelőorvos előzetes engedélyével lehetséges. A látogatás szabályai szerint egy beteghez egyszerre legfeljebb két látogató érkezhet. Amennyiben az intézmény előírja, a látogatóknak kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése. Kizárólag egészséges személy látogathat beteget. 14 éven aluli gyermek nem látogathat beteget.

A látogatók részére szappanos kézmosási lehetőség, és/vagy vírusölő hatású kézfertőtlenítőszer biztosított. Amennyiben a beteg egészségi állapota lehetővé teszi, javasolt az intézmény kertjében történő találkozás. Azokon az osztályokon, ahol a látogatóknak a belépés feltétele az egyszer használatos papucs és/vagy védőköpeny használata, kérik, ne feledkezzen meg róla.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában