Pénzügyi egyensúly

2023.12.25. 15:57

Év végi jutalmat kapnak az intézmények szakemberei Sarkadon

Licska Balázs

A képviselő-testület ülésén döntöttek az év végi jutalmakról. Fotó: Licska Balázs

Sarkad Egy-egy havi illetményt kapnak év végi jutalomként Sarkadon a művelődési központ és könyvtár, valamint az intézményi gondnokság munkatársai – hangzott el a képviselő-testület nemrég tartott ülésén, amelyen erre a célra összesen 5 millió forintot szavaztak meg, mivel ez a két intézmény nem rendelkezik megtakarítással. Kiderült az is: a közétkeztetési intézmény, a bölcsőde, az óvoda, a városgazdálkodási iroda és a polgármesteri hivatal pedig – ezek rendelkeznek megtakarítással – saját költségvetéséből fizet jutalmat a szakemberei számára.

– A szakemberek többsége minimálbérért, a garantált bérminimumért dolgozik – indokolta a döntést dr. Mokán István polgármester. Elmondta: előző év végén nem tudtak számukra jutalmat biztosítani, mivel szűkösnek tűnt az idei költségvetés. Ám abban, hogy ezt a nehéz évet – amelyben meg kellett küzdeni a magas energiaárakkal és az inflációval is – sikeresen végigvitték, úgy, hogy maradt is némi pénz a büdzsében, kiemelkedő szerepet játszottak az intézmények munkatársai is. Hozzátette: most úgy tűnik, hogy a következő esztendő könnyebb lesz, ezért tudnak jutalmat osztani.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában