Beol podcast

2023.12.17. 19:45

Csaba múltja-podcast: érdemes a lábunk elé nézni

Helytörténeti magazinunk állandó vendége Ugrai Gábor történelemtanár, aki ezúttal a Békéscsabán található, úgynevezett hírességek sétányáról mesélt Gyemendi Réka újságírónak.

Beol.hu

Ugrai Gábor

A beszélgetésben elhangzott, Békéscsabán több olyan helyszín is található, ahol feltüntetik azon emberek nevét vagy arcképét, akik sokat tettek a városért. Ilyen például a Szobor-sétány az Élővíz-csatorna partján, vagy a Városháza árkádsora, illetve díszterme. Továbbá ilyen a csabai hírességek sétánya is, mely a Munkácsy Negyed közepén található: Ugrai Gábor elmondta, ez cél is volt a sétány kialakításánál. 

Tekintetünket tehát a Békés Megyei Könyvtár és a Csabagyöngye Kulturális Központ közötti területen érdemes a föld felé irányítani, hiszen ott kaptak helyet a táblácskák. Ezek olyan személyiségek nevét, foglalkozását illetve születésének és halálának dátumát tüntetik fel, akik valamilyen formában hozzájárultak a város fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez. Azt, hogy városunk mely büszkeségei kaphattak itt helyet, a Békéscsabai Értéktár Bizottság tagjai szavazták meg. 

Podcast-csatornánkat az Apple-termékeiden bárhova magaddal viheted. Kövess minket ott, vagy a Spotify-on

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában