Békéscsaba

2023.12.06. 06:30

Civil vezetőket képeztek és középiskolásokat díjaztak

Átadták a civil vezető képzést sikeresen elvégzőknek az okleveleket és egyben a Miért szeret(t)em az IKSZ-et? című esszé- vagy videópályázat nyereményeit is kedden Békéscsabán, a Békés Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központban.

Vásári Erzsébet

Projektzáró rendezvényt tartottak. Jobbra Herczegné Számel Annamária.

Fotó: Bencsik Ádám 

Herczegné Számel Annamária irodavezető elmondta, két programjukat is ünneplik, melyek közül az egyik a civil akadémia, ami egy 11 alkalmas képzésük. Békés vármegyéből 19-en kezdték el ezt a programot, és 11-en végezték el. Hozzátette, nem kevés munka volt számukra, de végül mindannyian hatalmas tudással lettek gazdagabbak a vezetői képességeket tekintve. A tanúsítványokat a képzést elvégzők közül személyesen Csarnai Erzsébet, Bódi Vivien, Sebestyén Mihályné és Závogyán Judit vette át.

Az esemény másik része egy, a civilközpont által most először meghirdetett pályázat díjátadója volt. Címe a Miért szeret(t)em az IKSZ-et?, amire esszéket, novellákat, vagy videókat vártak azoktól a középiskolás tanulóktól, akik teljesítették vagy éppen töltik a közösségi szolgálatukat. Tőlük egy-egy élménybeszámolót kértek.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő elmondta, a pályázat sikeréből is látszik, hogy sok diák nem csak részt vesz a kötelező közösségi szolgálat programon, hanem olyannyira megszeretik például azt a civil közösséget, ahol eltöltötték, hogy az 50 óra után visszajárnak önkénteskedni. De olyanról is tudnak, aki később egykori „szolgálati helyén” állt munkába. Mindez azért lehet így, mert ezek a szervezetek rendkívül jól fogadják a fiatalokat és hasznosan telik náluk a közösségi szolgálat.

A pályázaton első helyezett lett Mártha Mariann, a második Hőgyes Jázmin Ildikó, a harmadik Felföldi Emma. Különdíjat kapott Batizi Bence, emléklapot pedig Hankó Ádám és Seben Balogh Henrik. Szintén emléklapot kapott a Hatvanezer Fa Egyesület és az ÉTA Szövetség, valamint a Körös Motoros Karitatív Egyesület, akik a közösségi szolgálat keretein belül örömmel és lelkesen fogadták a fiatalok segítségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában