Békéscsaba

2023.12.03. 13:59

Betlehemi jászol is ékesíti a Kenderföldek körforgalmát

Betlehemi jászol a kis Jézussal, Máriával és Józseffel; Rudi, a rénszarvas; adventi koszorú; ajándékos ládikák, fagyöngyök – többek között ezekkel ékesítették a Kenderföldek Egyesület tagjai és szimpatizánsai az első adventi vasárnapon Békéscsabán a Kígyósi úti, a városrész bejáratánál lévő körforgalmat.

Licska Balázs

Csicsely Gergő elnök kiemelte, a Kenderföldek Egyesület régóta tervezi a körforgalom elzárt részének rendbe tételét szépítését

Fotó: Licska Balázs

Csicsely Gergő, a Kenderföldek Egyesület elnöke elmondta: az egyesület kezdeményezte az installáció kihelyezését, amihez hozzájárult a közútkezelő. A dekoráció tervezésében és megalkotásában komoly szerepet vállalt Fülöpné Csák Mónika és Duray-Kőrös Diána; az elemek kihelyezésben, a körforgalom berendezésében pedig az egyesület tagjai, önkéntesei is részt vettek. A tervek szerint az installáció vízkeresztet követő hétvégéig ékesíti a körforgalmat.

Hangsúlyozta, hogy a Kenderföldek Egyesület régóta tervezi a körforgalom elzárt, igazából kihasználatlan részének rendbe tételét, szépítését, díszítését. Úgy véli, ha egy ilyen munkában egy közösség vállal főszerepet, akkor annak identitást erősítő hatása is van, a Kenderföldeken élőkre egyébként is jellemző az, hogy kötődnek a városrészhez. 

Hozzátette, bíznak benne, hogy sokak tetszését elnyeri a most kihelyezett installáció, hogy jó érzést vált ki az erre közlekedőkből, és hogy akár más városrészekből is eljönnek megnézni a dekorációt. Elmondta, hogy a terveik szerint a további ünnepekhez kapcsolódva is ékesítik majd a körforgalmat, illetve a Kenderföldek Egyesület egy pályázatot is beadott, hogy egy, a Kenderföldeket jelképező, szimbolizáló installációt helyezzenek ki a területen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában