Maci Kórház Gyűjtőpont

2023.12.26. 09:05

Beteg gyerekek gyógyulását segítik a plüssjátékokkal is

Mostantól az Orosházi Dr. László Elek Kórház Könd utcai szakrendelőjében is gyűjtik a gyerekeknek szánt plüssöket.

Csete Ilona

A gyűjtőpont, a szakrendelő földszintjén. Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

Az Értünk-Nagyszénásért Alapítványnak köszönhetően éves szinten több mint ezer tisztított és fertőtlenített plüssjáték érkezik az orosházi kórházba, amit a gyógyuló gyerekek haza is vihetnek. A plüssjátékok könnyebbé teszik a gyógyító munkát, a gyerekek erőt, bátorságot merítenek az ajándékba kapott figuráktól.

– Az első plüssadomány még 2019-ben érkezett a kórházba és olyan nagy a sikere azóta is, hogy az alapítvánnyal közösen úgy döntöttünk, Maci Kórház Gyűjtőpontot alakítunk ki a Könd utcai szakrendelő földszintjén, a lépcső alatt – a házi gyermekorvosi rendelők mellett – olvasható az egészségügyi intézmény közösségi oldalán.

Aki szeretné szebbé, boldogabbá tenni egy beteg kisgyermek napjait, hozza be az otthon már félretett, nem használt plüss játékait. Ezeket a nagyszénási egyesület pályázaton nyert professzionális mosó- és szárítógépeiben tisztítják, fertőtlenítik, majd egyesével csomagolva visszajuttatják a kórházba.

– Mi pedig a csecsemő- és gyermekosztályra, a fül-orr-gégészet szakágra, a laboratóriumba, a radiológiára, a sürgősségi betegellátó osztályra, a védőnőkhöz és a kórházunkban rendelő házi gyermekorvosoknak is juttatunk belőle, hogy minél több gyerek kezelését megkönnyítsük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában