1,3 milliárdos beruházás

2023.12.15. 20:10

Befejeződött a Rosu utca komplex fejlesztése Gyulán

Befejeződött a gyulai déli ipari park melletti Rosu utca komplex fejlesztése – jelentette be a helyszínen megtartott péntek délelőtti sajtótájékoztatón dr. Görgényi Ernő polgármester, dr. Kovács József országgyűlési képviselő és Veres András, a körzet önkormányzati képviselője. A beruházás több mint 1,3 milliárd forintból valósult meg.

Papp Gábor

Veres András, dr. Görgényi Ernő és dr. Kovács József szólt a beruházás jelentőségéről

Fotó: Bencsik Ádám

A fejlesztés során az útépítés és a közművek, így a csapadékvíz-elvezetés, az ivóvízhálózat, a szennyvíz-elvezetés, a hírközlési hálózat, a villamos hálózat és a közvilágítás kiépítése egyaránt elkészült – részletezte dr. Görgényi Ernő. Gyula polgármestere elmondta, a kormány a korábban már megítélt 1 milliárd 193 millió forintos pályázati támogatáson felül még 83,5 millió forint pluszforrást biztosított a beruházáshoz, amellyel megtérítette az önkormányzati saját forrás jelentős részét.

– A déli iparterület hosszú távon a város iparterülete lesz, hiszen jól megközelíthető. Az érintett rész fejlesztése pedig már az Airbus építésével párhuzamosan elkezdődött – fogalmazott. – A közlekedési infrastruktúra és a közművek kiépítése elengedhetetlen a gazdaság- és az iparfejlesztéshez.

Kitért arra, hogy a képviselő-testület csütörtöki döntése értelmében egy Rosu utca melletti területet teljes egészében belterületté nyilvánítottak, megteremtve a szántók kivonásának lehetőségét, illetve, hogy gazdasági társaságok is vásárolhassanak a telkekből. Így újabb beruházások valósulhatnak meg, üzemek létesülhetnek.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő elmondta, a fejlesztés szoros határidő mellett, komoly összefogással valósult meg. 

– Az útfejlesztés mellett nagyon komoly, aprólékos munkát igénylő kihívás volt a közművek kiépítése – tette hozzá. – Egy fontos szakasz jött létre a gyulai elkerülő és a Csabai út között, ugyanakkor a beruházás a területre települt nagyberuházók felé is fontos jelzés. Hangsúlyozta, bíznak abban, hogy az iparterület folyamatosan fejlődik majd.

Dr. Kovács József kiemelte, a lakosság már használja az utat, így a Gyulán élők számára is egy fontos szakasz jött létre.

Veres András elmondta, minden szempontból óriási beruházáson vannak túl. 

– Egy iparterület szívét, vérkeringésének fontos részét jelenti az út és a közművek sora – emelte ki. – Itt most már minden rendelkezésre áll, és tárt karokkal várunk minden beruházót, vállalkozást.

Mint mondta, bíznak benne, hogy néhány éven belül akár új üzemek átadásán is találkozhatnak majd a déli ipari parkban.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában