Kiállítótér

2023.12.17. 06:27

Attila király is megjelenik a zsadányi fapalotában

Több mint 116 millió forintos támogatással alakítottak ki egy tematikus turisztikai kiállítóteret Zsadányban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – ismertették az önkormányzatnál. Hozzátették: a projekt hivatalosan most zárult le, és az hozzájárult ahhoz, hogy Zsadány és térsége is bekapcsolódhasson a turizmusba.

Licska Balázs

A fapalotát nyáron adták át ünnepélyesen. Fotó: Licska Balázs

Attila hun fejedelem palotájának fogadótermét építették meg a Béke utca 197. szám alatt, és ezzel egy olyan többfunkciós látogatóteret alakítottak ki, ahol hasznosan tölthetik el szabadidejüket a fiatalok és idősek egyaránt. Egy helyiség kiscsoportos kézműves foglalkozásoknak adhat otthont. A kiállítótérben elhelyezték Attila király fából faragott, 175 centiméter magas szobrát, a mű elkészítésénél Kiss István korabeli leleteken szereplő ábrázolásokat vett alapul.

Valamennyi korosztálynak nyújthatnak szórakozási lehetőséget az elhelyezett érintőképernyős felületek, amelynek segítségével játékos formában ismerkedhetnek meg a látogatók Attila korával és életével, valamint történelmi tesztet tölthetnek ki. A külső területen íjászpályát alakítottak ki, ahol a projekt keretében beszerzett íjászati eszközöket próbálhatnak ki foglalkozásvezetők segítségével az érdeklődők.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában