Hangolódás a közelgő ünnepre

2023.12.18. 10:45

Advent harmadik vasárnapján az öröm lángja melengette Kondoroson a szíveket

Az öröm fényét hozta el Kondorosra advent harmadik vasárnapja. A szökőkútnál szervezett gyertyagyújtáson ünnepi gondolatait ezúttal Kozsuch Kornél alpolgármester mellett Bakai László, teológus, művésztanár osztotta meg a jelenlévőkkel.

Nyemcsok László

Sokan látogattak el a harmadik adventi gyertya meggyújtására is Kondoroson

Fotó: BMH

A meghitt zenei hangulatot a Baptista Gyülekezet Énekkara szolgáltatta.

– A hit és a remény mellett most már nemcsak az ünnepi készülődés hangulata, hanem az öröm is a lelkünkbe költözik – hangsúlyozta Kozsuch Kornél. – Ezen a napon is érdemes arra gondolnunk, hogy mennyire hálásak lehetünk. Az öröm semmi máshoz nem hasonlítható. Egyszerre van jelen benne a vágy és a beteljesedés, a szenvedés és a boldogság. Az öröm napján tehát tudnunk kell megállni, számba venni az életünket, és hálát adni mindazokért, akik körülvesznek bennünket, a testi és lelki javakért.

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere kiemelte, ahogy egymás után lobbannak fel adventi gyertyák, úgy vesz körbe bennünket is napról napra az ünnep fénye.

Ünnepeljünk együtt, találkozzunk a Mindenki Karácsonya rendezvényünkön december 23-án! Áldott, hittel és reménnyel teli adventet kívánok valamennyiüknek – emelte ki a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában