Kezdeményezés

2023.12.30. 12:48

A segítők fogasra akasztják meleg holmijaikat Battonyán

Ha fázol, vigyél egyet, ha segíteni szeretnél, hozz egyet – ezzel a felhívással csalogatják Battonya belvárosában egy faházba a segíteni akaró embereket. Ottjártunkkor telt házas volt a hely, meleg kabátok, sapkák, sálak várták új gazdáikat.

Csete Ilona

Balázsné Szabó Erzsébet megmutatta: így is tudnak segíteni télen.

Fotó: Für Henrik

Csípős hideg reggel volt, metszőn fújt a szél ottjártunkkor. A belvárosban, az adventi dekorációk mellett, az egyik feldíszített faházban egy felirat csalogatja azokat, akik szívesen kiakasztanák mások megsegítésére a meleg holmikat, amiket már nem használnak. És csalogatják azokat is, akiknek nagy szükségük van a hidegben a bélelt, melegebb ruházatra.

Nagykabátok, mellény, dzsekik, sálak, meleg sapkák kínálták magukat Battonya főterén, ahol ennek már téli hagyománya van.

Az ötletgazdák, a Battonya Közművelődési Nonprofit Kft. dolgozóinak a nevében az intézményvezető, Balázsné Szabó Erzsébet elárulta, már várták a helyiek, mikor kerül ki a fogas. Van, ahol szabad fogas mozgalomnak nevezik a hasonló akciókat. Nap mint nap kiakasztanak meleg holmikat, és azok megtalálják új gazdáikat.

Dél-Békésben járva hasonló kezdeményezéseket láttunk Kaszaperen, Kunágotán is a minap.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában