Összefoglaló

2023.12.06. 21:25

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. december 6.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. december 6-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Pillangóhatás címmel nyílt meg a Békés Vármegyei Központi Kórház Galéria-kiállítása szerdán délután, az intézmény békéscsabai Remenár termében. A tárlatot a kórház művészettel foglalkozó munkatársainak alkotásaiból állították össze.

Immár 5. alkalommal rendezte meg a Békéscsabai SZC Nemes Tihamér Technikum és Kollégium a „Szeresd a pingvint!” elnevezésű junior linux rendszer-adminisztrátorok országos versenyét szerdán. Korábban az ország harminc középiskolájából mintegy hatvan diák mérkőzött meg egymással, így a döntőn már csak a legjobb tíz diák vett részt.

Évzáró kibővített elnökségi ülést tartott a Békés Vármegyei Polgárőrök Szövetsége (BVMPSZ) a napokban Békésen. Az elnökségi ülést Lipták István levezető elnök nyitotta meg és köszöntötte a megjelent vendégeket, illetve a polgárőr vezetőket.

Kedden rendezték meg Ando György, Martyin Emília és Salamon Edina: A Mesés Békés – A Békés megyei települések rendhagyó története című kiadvány második kiadásának bemutatóját a Munkácsy múzeum Pátkai Ervin termében. A vármegyei településeket bemutató könyv különlegességét a benne szereplő helyi történetek adják. Ebből Czitor Attila, a Békéscsabai Jókai Színház színművésze olvasott fel részleteket az eseményen.

Beindult a fűtési szezon, és a mért adatok alapján eddig kiválónak, jónak mondható a levegő minősége Békéscsabán. Vass Csaba, a Békéscsabai Városfejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető-helyettese felhívta a figyelmet arra, hogy a levegő minőségét Békéscsabán egyéb más mellett leginkább a lakossági szilárd tüzelés befolyásolja, és hogy a nem megfelelő tüzeléssel – például hulladék elégetésével – rengeteg káros, szennyező anyag kerülhet a levegőbe, ami akár súlyos megbetegedéseket is okozhat.

Bemutatták Balogh Dorottya, Durkó Áron, Durkó Károly és Székely Árpád A gyulai cukrászatról című kötetét kedden délután a fürdővárosi Mogyoróssy János Városi Könyvtárban. Zsúfolásig megtelt a bibliotéka nagyterme, még a pótszékek sem bizonyultak elegendőnek.

A tavalyi választási összefogás baloldali pártjaival szemben 500 millió forintos büntetést szabott ki az Állami Számvevőszék (ÁSZ) – tudta meg a Magyar Nemzet.

Késely Ajna bronzérmet nyert szerdán 800 méter gyorson az Otopeniben zajló rövidpályás úszó Európa-bajnokságon.

Magabiztos hazai sikerrel zárta a 4. fordulóból pótolt szerda esti bajnoki mérkőzését a Swietelsky-Békéscsaba extraligás női röplabdacsapata. Tóth Gábor tanítványai a MÁV Előre elleni győzelemmel a tabella második-harmadik helyét is felcserélte a fehérváriakkal.










 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában