Mezőberény

2023.11.06. 17:23

Többen részesülnek kedvezményes gyermekétkeztetésben

Felülvizsgálta és megemelte a gyermekétkeztetési díjakra vonatkozó kedvezmények határát legutóbbi ülésén a mezőberényi képviselő-testület.

Papp Gábor

Siklósi István elmondta, fontos, hogy minél többen részesülhessenek a támogatásban

Fotó: Bencsik Ádám

Siklósi István polgármester lapunknak elmondta, a szülők közül még többen igényelnék gyermekük számára a kedvezményes étkezést, ám mivel jövedelmük nőtt, ezért ezt a korábbi rendelet előírása alapján nem tehették meg, a támogatásra ugyanakkor szükségük van.

A testület éppen ezért módosította az említett rendeletét, és megemelték a jogosultságra vonatkozó jövedelemhatárokat.

– Önkormányzatunk erre a célra forrásokat különített el, és mivel többen vannak nehéz helyzetben, nagyon fontos, hogy tudunk támogatást biztosítani számukra – emelte ki a polgármester.

A grémium határozott arról, hogy az V. számú háziorvosi körzet működtetését január 1-től a Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálat intézménye alapfeladatain belül kívánják ellátni. A feladat ellátásához a szolgálat részére egy további státuszt és annak fedezetét is biztosítja az önkormányzat.

Siklósi István hangsúlyozta, nem szeretnék, hogy ha a körzet beolvadna a többi háziorvosi körzetbe, és abban bíznak, hogy a lehetőség vonzó lesz egy fiatal orvos számára.

A következő Berényi Napok időpontjáról is tárgyalt a testület. Előreláthatólag jövő év augusztus 17-én sportnapot tartanak, és a program egy részének a remények szerint a Kálmán fürdő adhat majd helyet. Augusztus 18-án és augusztus 19-én a közösségi események mellett népszerű előadók lépnek majd fel, akikkel nagyon közel a megállapodás. Várhatóan augusztus 19-én lesz a tűzijáték, augusztus 20-án pedig, mivel a másnap már hétköznapra esik, ünnepi testületi ülést tartanak majd. A rendezvénysorozathoz a forrásokat a testület biztosította.

A testület ugyancsak döntött a Mezőberény ’17 Városüzemeltetési Kft. megszüntetéséről. A cég nem mindenben váltotta be az előzetesen hozzáfűzött reményeket, azért döntöttek arról, hogy a kft. eddigi feladatait a Városi Humánsegítő és Szociális Szolgálatba integrálják.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában