Ügyintézés

2023.11.05. 13:27

Tizenháromezer ügyfelet fogadtak tavaly a vésztői kormányablakban

Elérhető közelségbe vitték az állampolgárok számára az ügyintézés lehetőségét – mondta Détárné Molnár Andrea szeghalmi járási hivatalvezető a minap Vésztő képviselő-testületi ülésén, amikor beszámolt a hivatal előző évi tevékenységéről.

Licska Balázs

Felkészült szakemberek várják az ügyfeleket.

Fotó: MW-illusztráció

A járási hivatalvezető hozzátette: az elmúlt tíz esztendőben többek között kormányablakokat, települési ügysegédi rendszert építettek ki. Kiemelte: a kollégái felkészültek, segítőkészek, akik hivatásnak tekintik a munkájukat.

Détárné Molnár Andrea elmondta, hogy a hivatal három osztályának szakemberei tavaly a Szeghalmi járás településein 66 ezer ügyfél ügyét intézték. A vésztői kormányablakban négyen dolgoznak, akiknél az előző évben 13 ezer ügyfél jelent meg, a várakozási és a kiszolgálási idő is pár percet tesz ki. Jelezte: nemcsak a Szeghalmi járás településeiről, hanem például Bélmegyerről és Okányból is fogadnak rendszeresen ügyfeleket Vésztőn.

A hatósági és gyámügyi osztály kapcsán elmondta: magas Vésztőn a védelembe vett kiskorúak száma a többi településhez képest, ennek megvannak az okai. A foglalkoztatási osztály vonatkozásában pedig jelezte: több mint 300 álláskereső volt tavaly a városban, akik fele legfeljebb nyolc általános iskolai végzettséggel rendelkezik, ötöde pedig 56 év feletti.

Karakas Anikó polgármester elmondta: az önkormányzat számára is hasznos információkat tartalmazó, mindenre kiterjedő tájékoztatót kaptak a járási hivataltól. Beszélt a közfoglalkoztatás tekintetében arról, hogy a környező településekhez képest magas a közfoglalkoztatottak száma Vésztőn. Hozzátette, hogy az elvégzett munka minősége miatt akadnak konfliktusok, pedig, mint kiemelte, a közfoglalkoztatás is munkaviszonynak minősül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában