Munkálatok

2023.11.01. 19:07

Rendezik a köztemetettek parcelláját az orosházi temetőben

Egy egyszerű fakereszt, rajta egy név és két évszám – az Alvégi temető 31. parcellája a végső nyughelye mindazoknak, akik valamilyen okból köztemetés keretében búcsúztak földi életüktől.

Csete Ilona

A munkát a Mindenszentek és halottak napja után kezdik el

Forrás: shutterstock.com

Orosháza önkormányzata jogszabályból eredő kötelezettség útján vállalta a temetéssel kapcsolatos ügyintézést és a költségeket. A város most a parcella rendezésére készül, az Orosházi Evangélikus Egyházközséggel együttműködve végzik el a teljes körű rehabilitációt. A munkálatok során eltávolítják a nehezen gondozható, felesleges növényzetet, kiegyenlítik a talajt, gyepfelületet alakítanak ki, továbbá az elhasználódott, sokszor olvashatatlanná vált, vagy már törött fakeresztek helyére önkormányzati forrásból egységes megjelenésű, kőből készült sírjelek kerülnek. 

A munkálatokat a mindenszentek és halottak napja utáni időszakban kezdik el – az időjárás függvényében. A kegyeleti jogok tiszteletben tartása mellett rendezik tehát a 31-es parcellát, hogy szebb és méltóbb nyughelye legyen a köztemetésben részesült Orosházán elhunytaknak. 

Akinek érintettség okán információra van szüksége a várható változásról, tájékoztatásért az evangélikus lelkészi hivatalhoz, vagy a polgármesteri hivatal városfejlesztési és település-üzemeltetési osztályához fordulhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában