Reök István

2023.11.04. 16:04

Rendbe tették és megkoszorúzták Munkácsy nevelőjének a csabai sírját a városvédők

Rendbe tették a környezetét és megkoszorúzták Reök István, Munkácsy Mihály nevelőjének sírját a Bogárházi temetőben a napokban a városvédő és városszépítő egyesület tagjai – ismertette Mészáros Zsuzsanna, az egyesület alelnöke.

Licska Balázs

Rendezték a sír környezetét.

Forrás: Facebook/Csabai városvédők

Emlékeztetett, hogy pár éve nyertek forrást tíz csabai híresség sírjának rendbe hozatalára, és ez is szerepelt közöttük. Tavaly március 15-e alkalmából ugyancsak kitakarítottak itt, mivel Reök István az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idején szintén komoly szerepet vállalt – azt követően került Csabára –, nem csak az az egyetlen érdeme, hogy nevelte a festőfejedelmet.

Most ugyancsak az emlékezés sarkallta arra a csapat tagjait, hogy rendbe tegyék a sír környezetét. Mészáros Zsuzsanna elmondta, hogy az elburjánzó akác folyamatos feladatot ad ebben a munkában. Az egyesület alelnöke jelezte: szeretnék, hogy valamilyen módon az 1816 és 1877 között élt Reök István sírja is kapcsolódjon a Munkácsy Negyedhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában