Beruházás

2023.11.15. 15:16

Pár héten belül befejeződik a református templom építése Körösújfaluban

Rövidesen, néhány héten belül befejeződik a református templom építése Körösújfaluban. A beruházásra – amelynek alapkövét mindössze nyolc hónappal ezelőtt tették le – a Vésztői Református Egyházközség több mint 150 millió forintos kormányzati támogatást nyert el.

Licska Balázs

Kazinczky Gyula műszaki ellenőr, Szabó Csaba polgármester és Kovács Mihály, a kivitelező cég, a Borgula-Ép Kft. építésvezetője egyeztetett a minap a munkálatokról. Fotó: Licska Balázs

Szabó Csaba polgármester elmondta, hogy a Tavasz utcai fejlesztés hatalmas előrelépést jelent a 400-500 lelkes település életében. Körösújfalu 1955-ben vált önálló községgé, és mivel egykor itt tanyavilág volt, nem építtetek az elődök templomot. Ezért mindig is volt a helybeliekben egyfajta hiányérzet. Beszéltek és álmodoztak egy templomról, amely helyet adhat istentiszteleteknek, egyházi rendezvényeknek az esküvőktől a keresztelőkig.

Az épület elkészült, jelenleg belső munkálatok zajlanak, a közműveket kötik be, míg kívül térköveznek és a terepet rendezik. Bár a munkálatok véget érnek idén, használatbavételi engedélyt ugyancsak be kell szerezni, ami időt vesz igénybe, így várhatóan az újonnan épült református templomot csak jövőre szentelik fel. Az önkormányzat a későbbiekben az istenháza körül – megnyitva a teret a konyha, az óvoda és a mini bölcsőde mögött – sétányt alakítana ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában