Beol podcast

2023.11.29. 20:29

Megmutatják az angyalok, hogy meddig ér el a szívük: adományokat gyűjt több településen Bonnyai Sándor és csapata – podcasttal

Ismét elindította a Karácsonyi Angyalok elnevezésű akciót a békéscsabai Bonnyai Sándor és csapata. December 9-ig, szombatig gyűjtenek tartós élelmiszereket, édességeket, higiéniai eszközöket, tisztítószereket. A felajánlásokat több békéscsabai ponton – köztük egyházaknál, iskoláknál, boltokban – lehet leadni, de Békés vármegye több településén, sőt Budapesten és a Dunántúlon is számítanak az adományokra.

Licska Balázs

Ismét elindította Bonnyai Sándor és csapata a Karácsonyi Angyalok elnevezésű akciót

– A mai világ sajátos működése az, hogy vannak, akik azzal dicsekszenek, hogy meddig ér el a kezük, mit tudnak elintézni. Én viszont úgy gondolom, hogy ebben a feje tetejére állított világban a legfontosabb kérdés az, hogy meddig ér el a szívünk. Mit tudunk tenni nem magunkért, hanem másokért. Nem kell adományokra, tárgyakra gondolni. Egy bátorító szó, egy dicséret, egy telefonhívás is tud adni, fontos segítség lehet a ma emberének – fogalmazott Bonnyai Sándor. Az akció során arra bátorítanak mindenkit, hogy mutassák meg, meddig ér el a szívük.

Tartós élelmiszereket (lisztet, cukrot, étolajat); édességeket (csokoládét, szaloncukrot), higiéniai eszközöket (fogkefét, fogkrémet, szappant, tusfürdőt), tisztítószereket (mosóport, öblítőt, mosogatószert) gyűjtenek. A kicsiktől azt kérik, hogy rajzoljanak is, a felnőttektől pedig, hogy osszanak meg egy idézetet, egy gondolatot, egy jókívánságot; és ezeket a szeretetcsomagok összeállításakor – amit december 14-én, a Széchenyi-ligeti látogatóközpontban tartanak – rátűzik majd a tasakokra.

– Minden a karácsonyi angyalok érdeme – hangsúlyozta Bonnyai Sándor, hozzátéve, nem feltétlenül az a fontos, hogy ki áll egy-egy adomány mögött, hanem az, hogy azt milyen szívvel adták. Szerinte az egy csoda, amikor valaki úgy tud adni, hogy cserébe nem vár, kap semmit, ugyanakkor elviheti magával azt az érzést, hogy valamit meg tudott osztani másokkal. Kiemelte: a szívünknek van egy olyan különös része, hogy olyanokat is tudunk szeretni, akiket nem ismerünk.

Felvette a kapcsolatot olyan helyi szervezetekkel, amelyek hátrányos helyzetű családokkal foglalkoznak, és azt kérte az iskoláktól is, hogy jelezzék, ha tudnak nélkülöző gyermekekről. Az összeállított pakkok egy részét ugyanis majd ők juttatják el a rászorulóknak. A többivel pedig ő és csapata járja a térséget, elviszik a szeretetcsomagokat az anyaotthonokba, a családok átmeneti otthonaiba, a tanyavilágban élők számára. Emellett diplomáciai segítséggel a kárpátaljai gyermekek számára tartanak majd jövő év elején egy második karácsonyt, a pakkok egy részét nekik viszik el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában