Helyi közélet

2023.11.24. 15:25

Megkezdődött a barnakőszén kiosztása Kondoroson

Az önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan az idei esztendőben is sikerrel szerepelt a Belügyminisztérium által kiírt Szociális Tüzelőanyag Program pályázaton.

Nyemcsok László

Szállítják a szenet Kondoroson

Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere számolt be arról, hogy az önkormányzat a korábbi évekhez hasonlóan az idei esztendőben is sikerrel szerepelt a Belügyminisztérium által – az ötezer lélekszám alatti települések részére – kiírt Szociális Tüzelőanyag Program pályázaton. A támogatói okirat szerint 2 449 830 forint összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült a város, melyhez 1 796 288 forint önerőt vállalt az önkormányzat.

– Ezáltal 700 mázsa barnakőszén vásárlására és szociális alapon történő szétosztására nyílt lehetőségünk még a fűtési szezon kezdetén – hangsúlyozta Ribárszki Péter. – Örömünkre szolgál, hogy idén 77 kondorosi családot tudunk szociális célú tüzelőanyaghoz juttatni, háztartásonként pedig több mint 9️ mázsa barnakőszénnel segítjük a téli fűtési költségek enyhítését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában