Felújítás

2023.11.16. 10:26

Már hajnali ötkor várták a csabai Lencsésin az új Spar nyitását

Egy régi kereskedelmi létesítménybe – Lencsési ABC, Reál Élelmiszer – lehelt új életet a Spar Magyarország, miután megnyitotta a 120 millió forintos beruházással felújított, 600 négyzetméteres, 16 dolgozónak munkát adó, Lencsési úti szupermarketjét csütörtökön reggel 6-kor Békéscsabán.

Nyemcsok László

120 milliós felújítást hajtottak végre, 16 dolgozónak adnak munkát

Fotó: Bencsik Ádám

Az új szupermarket első vásárlója Jenei István volt, aki a közelben lakik. Már hajnali 5-kor odament, nehogy olyan tumultust kelljen kivárnia, mint múlt héten a szintén a Lencsésin kinyitott Aldinál.

– Disznót vágunk szombaton, plusz húst vettem, hogy legyen elegendő kolbász – hangsúlyozta Jenei István. – Eddig sem voltunk nagyboltok híján a Lencsésin, de a Csabán jelen lévő, főként élelmiszert árusító multikból már szerintem csak a Penny hiányzik.

Szimpatikus volt, hogy a boltba belépőket az üzletvezető és helyettese személyesen üdvözölte. Természetesen az érdeklődőknek ők is tájékoztatást adtak arról, hogy mit, hol találnak meg. Számos termék maradt a régi helyén, de változtatások is történtek. Többen felvetették, a parkolást nehezíti, hogy a közelben lakók elfoglalnak olyan helyeket is, amiket a vásárlóknak tartanak fenn, és nehéz volt most is közel leparkolniuk. Ahogy hallottuk, a megoldást erre is keresik majd.  

Nyisztor Miklós vásárlóval a polcoknál beszélgettünk, ahogy mondta, nagyon kíváncsi volt az üzletre, a kínálatra. Hozzátette, ő már akkor is járt itt gyermekkorában, amikor még Profiként működött az áruház.

– Büszkeséggel tölt el bennünket, amikor olyan módon tudunk egy új Spar szupermarketet átadni, hogy a felújítás során a lehető legtöbb, már meglévő anyagot és berendezést újrahasznosítjuk, így a lehető legkisebb környezeti terhelést okozzuk a korszerűsítés során. Beruházásainknál mindig szem előtt tartjuk a fenntarthatóságot, ezért rendszerint úgy modernizálunk egy épületet, hogy az a korábbinál jóval takarékosabb üzemeltetést eredményezzen – mondta Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője. Maczelka Márk kiemelte, a homlokzat frissítésen esett át, és átalakult az enteriőr is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában