Fejlesztés

2023.11.11. 10:08

Jó ütemben halad a Százéves cukrászda felújítása Gyulán

A fejlesztés megvalósulásának áttekintésére került sor

Papp Gábor

A Százéves Cukrászda felújítása

Forrás: Facebook

A terveknek megfelelően halad a Százéves Cukrászda épületének felújítása – tájékoztatott dr. Görgényi Ernő polgármester. Mint írta, a cukrászdában elbontották a mosdókat, ezzel megnövekszik a fogyasztótér. Az eddigi fagylaltpult mögötti területet így birtokba vehetik majd a vendégek.

Az új mosdók a melléképületben lesznek, már burkolják a belső tereit. Az új mosdókat a folyosón keresztül közelíthetik majd meg a vendégek. Szépen halad az emeleti termek felújítása. Kifejtette, megcsodálták a restaurátorok munkáját, akik hitelesen helyreállítják annak a két emeleti teremnek az eredeti falfestéseit, amelyet a kutatók feltártak. Eredetileg az emeleti termek is gazdagon díszített helyiségek voltak, de az elmúlt viszontagságos évszázad rombolásai miatt csak ezt a kettőt lehet helyreállítani. A tető új cserepeket kapott és a tetőszerkezet elemeit is több helyen cserélték. Most következik a födém hőszigetelése.

Felújítási munkálatok
Forrás: Facebook

Az épület erősen vizesedett. A falakat víztelenítettek és sótlanították elektrolízises eljárással, majd víz ellen szigetelték. A karácsonyi ünnepekre újra kinyit a Százéves Cukrászda. Új átjáróval kötötték össze a Százéves Cukrászda és a Ladics-ház udvarát. Megnézték a Ladics-ház udvarát is, amelyet az eredeti téglák felhasználásával újraraktak.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában