Segítenek

2023.11.19. 11:49

Hat civil szervezettel köt ellátási szerződést Békéscsaba

Ezek az egyesületek, alapítványok nagyban segítik az önkormányzatot.

Licska Balázs

Január 15-ig lehet beadni a pályázatokat.

Forrás: Shutterstock/ illusztráció

Ellátási szerződést köt bizonyos feladatok kapcsán hat civil szervezettel Békéscsaba a jövő évtől kezdve határozatlan időre – erről döntött nemrég tartott ülésén a városi közgyűlés, és erről beszélt dr. Juhász István civil ügyekért felelős tanácsnok is egy sajtótájékoztatón. Kiemelte, hogy ezek az egyesületek, alapítványok nagyban segítik az önkormányzatot.

A hat civil szervezet között van az Aut-Pont Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány, a Béthel Alapítvány, az Egyensúly AE Egyesület, a Mentálhigiénés Egyesület, a Mi-Értünk Prevenciós és Segítő Egyesület, valamint a Mozgáskorlátozottak Békés Megyei Egyesülete, és köztük jövőre összesen 7,2 millió forintot osztanak szét – az idei és a korábbi 6 millió forint után – támogatásként. Az egyesületek, alapítványok támogató szolgáltatást nyújtanak, továbbá fogyatékossággal élők, pszichiátriai betegek, szenvedélybetegek nappali és közösségi ellátásával foglalkoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában