Oklevél

2023.11.07. 18:04

Gyógyhely védjegy birtokosa lett Gyula

Gyógyhely védjegy birtokosa lett Gyula városa – közölte Facebook oldalán dr. Görgényi Ernő, a város polgármestere. Négy magyarországi település kapta meg elsőként a rangos minősítést.

Papp Gábor

A Várfürdő hosszú évek óta kedvelt célpontja a gyógyulni vágyóknak is.

Fotó: Bencsik Ádám

Gyula polgármestere emlékeztetett arra, hogy már 1984-ben, az akkori egészségügyi miniszter, dr. Schultheisz Emil határozatában gyógyhelynek minősítette a várkert, a Szent Miklós park, a várfürdő, a Csigakert, a kórház által alkotott területet, de az új védjeggyel igazoltan megfelelnek a 21. századi követelményeknek is.

Hozzátette, a Magyarország Kincsei – Gyógyhely védjegy használatára jogosító oklevelet kedden vette át a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testülettől. Az átadás Bükfürdőn, a Magyar Fürdőszövetség közgyűlésén történt. Kiemelte, ez a minősítési eljárás az elmúlt hetekben indult el. 

Elsőként négy település kapta meg: Gyula, Sárvár, Hévíz és Hajdúszoboszló.

– Ez a védjegy nem csak presztízs, nem csupán újabb hivatalos elismerése a gyulai turisztikai attrakciók- és szolgáltatások magas színvonalának, de a jövőben ennek megléte pályázati feltétel is lehet. Így mindenképpen értékes védjegyet birtokolhatunk – fogalmazott.

Kedden adták át az elismeréseket, balról a második dr. Görgényi Ernő. Forrás: Facebook/dr. Görgényi Ernő

A Magyar Turisztikai Ügynökség küldetése a minőségi turisztikai élménykínálat bővítése révén a teljes hazai turisztikai szektor fejlődésének elősegítése. Ennek egyik eszköze az attrakciók szolgáltatási színvonalát objektív szempontok mentén mérő Magyarország Kincsei ernyővédjegy. Az MTÜ a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület Nonprofit Kft. útján végzi a turisztikai attrakciók önkéntes jelentkezés útján történő minősítését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában