Békéscsaba

2023.11.14. 09:55

Elektromos autót kapott a pedagógiai szakszolgálat

Nissan LEAF N-Connecta 40 kWh személygépjárművek beszerzésére kötött szerződést közbeszerzési eljárás keretében a Klebelsberg Központ, a járgányok közül egyet a Békéscsabai Tankerületi Központ ingyenes használatba adási szerződéssel kapott meg. Ilyen előzmények után a tankerületi központ az elektromos autót átadta a Békés Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat (BVPSZ) részére – tájékoztatott Dávid Ilona. A BVPSZ főigazgatója elmondta, nagyon hálásak a fenntartónak azért, hogy a meglévő géppark új autóval gyarapszik.

Licska Balázs

Dávid Ilona, a Békés Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat főigazgatója szerint nagy segítséget jelent a szakember utazásában az elektromos autó. Fotó: Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik_Adam

– A BVPSZ a székhelyen kívül 17 tagintézménnyel rendelkezik az egész vármegyére kiterjedően. Rendszeresen kapcsolatot tartunk a tagintézményeinkkel, telephelyeinkkel, azokat folyamatosan látogatjuk, ellenőrizzük. Az elektromos autó használata nagyban hozzájárul az energiahatékonyság elősegítéséhez – fogalmazott.

– A szakszolgálatunk igyekszik minden szolgáltatását a lehető legkényelmesebben hozzáférhetővé tenni az ellátott gyermekek számára, ezért a szakembereink utaznak ki a nevelés-oktatási intézményekbe, óvodákba, iskolákba. A legnagyobb óraszámban a logopédiai ellátást szervezzük ki elsősorban óvodákba, de gyakran biztosítunk fejlesztést óvodák mellett iskolákban is a nevelési tanácsadás keretében. Szintén kiszervezéssel szolgáltatjuk főleg iskolákban a gyógytestnevelést és a tehetséggondozást, néhány igény esetében az iskolapszichológiai ellátást is – magyarázta a szakember.

– Az utazó gyógypedagógiai hálózat munkatársai a mindennapi munkájuk során örömmel fogják használni az autót, ami megkönnyíti az ellátás helyszínére való kijutást. Ez az új autó kétségkívül javított a feltételeinken, segítségével további segítő beavatkozás esetében tudjuk a pedagógusok tehermentesítését biztosítani a logopédiai ellátáson, a nevelési tanácsadáson és a korai ellátáson. Elsősorban ezekre a szolgáltatásokra szeretnénk használni majd – ismertette Dávid Ilona, a BVPSZ főigazgatója.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában