Szakmai munkaértekezlet

2023.11.01. 09:13

Egyre karakteresebb formát ölt a Békési Kosár Közösség

A Békési Termék Védjegy, illetve a Békési Kosár Közösség kapcsán tartottak szakmai munkaértekezletet a napokban a helyi Kisgazdakör székházában – tájékoztatott Kálmán Tibor.

Papp Gábor

Kálmán Tibor polgármester és Polczer Roland

A város polgármestere Facebook-oldalán kiemelte, a Békés Termék Védjegy keretei között formálódó termékcsoport mögött számos helyi termelő áll, akik munkájukkal mind helyi értéket állítanak elő. 

– A védjegy körüli előkészítő munkálatok lezárultával, annak bejegyzésével megnyílt a lehetőség a gyakorlati megvalósulás előtt is – fogalmazott. Kifejtette, az ebben rejlő lehetőségek továbbgondolása mellett immár a cselekvési stratégia kidolgozásán a sor, melyhez összehívta az érintett szervezeteket, munkaadókat. A Békési Kisgazdakör Csabai utcai székházában megrendezett egyeztetésen a Szent Lázár Alapítvány, a Békési Start Szociális Szövetkezet, a Békési Kisgazdakör, a BKSZ Kft. és a Békési Piacfelügyelet, a családsegítő központban működő Derűsház, a GFE-Technikum, a Békés Turisztikai Kft. mellett Csibor Géza önkormányzati képviselő is jelen volt.

– A tapasztalatcserével egybekötött szakmai munkaértekezleten Polczer Roland szakértő is bemutatta az előttünk álló feladatokkal és lehetőséggel összefüggő kérdéseket. A megjelent szervezetek közül szinte mindenki rendelkezik már a saját területét érintő marketing-tapasztalatokkal, így a megbeszélés szinte azonnal egyfajta „workshop” jelleget öltött. Jómagam, a szakmai kérdések mellett éppen ezt: a saját tapasztalaton alapuló közös értékteremtést, közösségépítést tartom a legfontosabbnak – tette hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában