Ünnepélyes átadó

2023.11.15. 11:37

Békés új ösztöndíjasait köszöntötték

A békési képviselő-testület októberi döntése alapján tíz középiskolás diák kap évi 100 ezer forintos ösztöndíjat Békés városától.

Papp Gábor

Az ösztöndíjas fiatalok Kálmán Tiborral és Mucsi Andrással.

Kálmán Tibor polgármester, valamint Mucsi András, az oktatással is foglalkozó humán és szociális bizottság elnöke kedden adta át a városi önkormányzat által biztosított ösztöndíjról szóló ünnepélyes oklevelet a tíz érintett tanulónak. Az ünnepélyes eseményt a városháza kistermében tartották a diákok és szüleik jelenlétében. Az alkalmon jelen volt Palatinus Pál, a református intézmény igazgatója is. Kálmán Tibor polgármester jelezte, a képviselő-testület elé egy olyan javaslat kerül, amelynek értelmében jövő ősztől jelentősen nőne a tanulmányi ösztöndíj összege, hiszen már évek óta 100 ezer forint van elkülönítve fejenként erre a nemes célra. A szakbizottság elnöke szerkesztőségünknek elmondta, hogy a város a legjobb befektetésnek a kiművelt emberfő támogatását tartja. 

– Az elmúlt évszázadokban is bőven volt példa a helyi diákság támogatására – mondta Mucsi András képviselő.

Az ösztöndíjakat Antóni Mirabella Angyalka, Csepregi Dániel, Kelemen Csaba Gergő, Köleséri Attila Martin, Lakatos Dzsenifer Petra, Lipcsei Richárd László, Molnár Mirabella, Sipaki Ildikó, Szekeres Julianna Ivett a Szegedi Kis István Református Gimnázium tanulói, valamint Fekete Hajnalka, a Gál Ferenc Egyetem békési intézményének diákja vehette át.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában