Összefoglaló

2023.11.30. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 30.

A csütörtök sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. november 30-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Epilepsziás rohamot kapott az ítélethirdetés után a kemecsei rém megvakított áldozata. Életveszélyt okozó testi sértés és személyi szabadság megsértése miatt 20 év fegyházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék Gy. Attilát. A férfit nem találták bűnösnek a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében.

Kisteherautóba csapódott egy személygépkocsi csütörtökön nem sokkal dél előtt, az M44-es autóút Kecskemét felé vezető oldalán, a 103-as kilométernél, Kondoros külterületén. Mentők is érkeztek a helyszínre, úgy tudjuk a balesetnek több sérültje is van.

Fokozódik a veszély, támadásoktól tartanak Németországban. Jelentősen erősödött a zsidókat, az izraeli állampolgárokat és intézményeket, valamint a Nyugatot célzó terrortámadások kockázata a gázai konfliktus miatt.

Gulyás Gergely: a kormány meghosszabbítja a kamatstopot.

A téli szünet ideje alatt, december 22. és január 7. között minden nap biztosítanak térítésmentesen ételt a hátrányos helyzetű és rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére, amennyiben van rá igény – ismertették az önkormányzat honlapján.

December 1-től vásárolhatók meg a jövő évi autópálya-matricák, amelyek ára átlagosan 18 százalékkal emelkedik; jövőre 230 kilométerrel több gyorsforgalmi útszakasz válhat fizetőssé –közölte csütörtökön az autopalyamatrica.hu alapján az MTI. Várhatóan fizetős lesz teljes hosszában az M44-es a Lakitelek/Tiszakécske csomóponttól Békéscsabáig.

Jön az e-beutaló és a mesterséges intelligencia is a magyar egészségügybe. Az egészségügyi szakma szerdai budapesti csúcskonferenciáján, a 4. Digithal Health Summiton Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár a várólistás műtétekről, az EESZT továbbfejlesztéséről és egyéb stratégiai lépésekről is beszélt.

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kiváló minőségű, magyar halakkal készülnek a karácsonyi szezonra a hazai haltermelők. Az ünnepi kínálat sztárja Békésben is a ponty lesz, amely még mindig a kedvenc halfajnak számít nálunk – derült ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL), valamint a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) által tartott közös sajtótájékoztatón.

Háború, közösségi média, hamisítás – a csaták a TikTokon, Facebookon, X-en is zajlanak. A közösségi média hírcsatornái egyedileg válogatják, hogy kinek-kinek a saját érdeklődése, állásfoglalása szerinti híreket jelenítsék meg. Talán elsősorban ők alakítják ki, miként látjuk az izraeli-gázai háborút?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában