Összefoglaló

2023.11.29. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2023. november 29.

A szerda sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-minden történt 2023. november 29-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Ezekben a napokban már Békésben is számíthatunk éjjeli fagyra. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel azonban elkerülhető a környezetünkben tartott állatok szenvedése, fagyása.

Óriási felháborodás keltett Németországban, hogy a bíróság nem ítélte el a migránsokat, akik megerőszakoltak egy 15 éves lányt – írta a német Bild című lap, számol be az MTI.

Személyvonattal ütközött egy teherautó Mezőhegyes külterületén. A szeptember 6-ai balesetben a vonat egyik utasa könnyebben megsérült, valamint az anyagi kár is jelentős lett. A tehergépkocsi motortere teljesen megsemmisült, a motorvonat pedig kisiklott és az árokban állt meg.

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy nemzetközi drogkartell megbízásából Magyarországon kiépített bűnszervezet irányítójával, valamint 19 társával szemben, akik Kolumbiából származó, majd Nyugat-Európában értékesített kábítószerek után befolyt, összesen 46 milliárd forintnak megfelelő összeg tisztára mosásában vettek részt.

A világ legnagyobb jéghegye feljött a mélyből és vészesen sodródik. Az „A23a” egy úgynevezett szupergigantikus, mintegy 4000 négyzetkilométeres területű jéghegy. Már elhagyta az Antarktiszt, és elindult a Déli-óceán felé.

Szerdától teljes egészében Gyulán készülnek az Airbus Helicopters Hungary precíziós alkatrészei. Eddig a városban gyártott alkatrészeket a franciaországi Marseille-be szállították, és a Satys ottani gyárában kaptak bevonatot. A Satys PSP Hungary gyulai üzeme megkapta a szükséges engedélyeket, így felületkezelés, a bevonatolás, és így már a teljes munkafolyamat a Békés vármegyei városban történik.

A tavalyi, idei évre is átnyúló aszály következtében az előzetes adatok alapján legalább 400 hektárnyi középkorú vagy idős erdő károsodott olyan mértékben Békés vármegyében, amely már természetes úton nem áll helyre. A kiszáradt, balesetveszélyes fák hasznosítása, és az elpusztult erdők pótlása a következő évek szakmai feladata lesz.

Nagy értékű felajánlást tett az M1 Flotta a Magyar Mentőszolgálat Alapítványnak. A Mészáros M1 Autókereskedő Kft. (M1 Flotta) egy speciálisan felszerelt személygépjárművet adott át a Vérlovagokat fenntartó Magyar Mentőszolgálat Alapítványnak szerdán Budaörsön – közölte a Mészáros csoport az MTI-vel.

Katonai sisakból készült meszeslapát, katonai távcső és öv, élelmiszer-tároló, kitüntetések, korabeli iratok, fényképek, újságok és bankjegyek – többek között ezek jelennek meg azon a második világháborús helytörténeti kiállításon, amely a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium emeletén szerdán nyílt és a tervek szerint év végéig tekinthető meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában