Kék hírek

2023.11.29. 13:42

Személyvonattal ütközött egy teherautó Mezőhegyesnél

Személyvonattal ütközött egy teherautó Mezőhegyes külterületén. A szeptember 6-ai balesetben a vonat egyik utasa könnyebben megsérült, valamint az anyagi kár is jelentős lett. A tehergépkocsi motortere teljesen megsemmisült, a motorvonat pedig kisiklott és az árokban állt meg.

Licska Balázs

A sofőr azt mondta, hogy látta a fényjelző berendezést, de azt nem, hogy milyen színnel világít, mert rásütött a nap. Ennek ellenére nem lassított, amikor pedig észlelte a közeledő vonatot, késő volt. Elismerte, hogy hibázott, és hogy nem győződött meg arról, áthaladhat-e a vasúti kereszteződésen – ismertették a rendőrségen.

A rendőrségen közlekedés biztonsága elleni vétség miatt indítottak eljárást. Az ügy vizsgálatát most fejezték be, az iratokat továbbították az ügyészségre.

Az eset kapcsán felhívták a figyelmet arra, hogy a vasúti átjárókat mindig nagyon figyelmesen kell megközelíteni. Ha van teljes vagy félsorompó, és leengedték azt vagy éppen csukódik lefelé, nem szabad a sínekre lépni, a síneken áthajtani. Akkor is tilos kikerülni a sorompót és átmenni az átjárón, ha még nem látszik a közeledő vonat. Ha fénysorompó van, és tilos jelzést ad, pirosan villog, akkor mindenképpen meg kell állni. Minden átjárónál alaposan körül kell nézni, mert ha vonat gyalogossal, kerékpárossal vagy bármilyen más járművel ütközik, a baleset súlyos vagy végzetes következménnyel járhat.  Ráadásul a vonatvezetők, ha bármi vagy bárki a szerelvény elé kerül, nem tudják olyan gyorsan megállítani a vonatot, mint a közúti járműveket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában