Mezőkovácsházi Kézműves Kör

2023.11.29. 09:09

A kovácsházi kézművesek horgolt karácsonyfája várja az ünnepet - galériával

Felöltöztették a Mezőkovácsházi Kézműves Kör tagjai a méltán népszerű horgolt karácsonyfájukat. Olyan profi módon és gyakorlott mozdulatokkal dolgoznak már több éve, az idei alkalomhoz se kellett két óra a hideg időben. Gyorsan megoldották. Kedden kikerült végleges helyére: idén is a kovácsháziak városi karácsonyfájaként, kivilágítva díszíti a belvárost.

Csete Ilona

E kreatív alkotás a helyi kézművesek érdeme. Fotó: Gigacz Balázs

Mezőkovácsháza Idén nem növelték, az eredeti, majd 6 méteres magasságával pompázik újra és hirdeti a mezőkovácsházi horgolt karácsonyfa a kreatív, alkotó közösség ügyességét a belvárosban, heteken át. Jankó Erzsébet, a Kovácsházi Kézműves Kör elnöke elmondta, összetartó a csapat, amikor kitalálták, megtervezték és 800 kis négyzetlapot horgoltak a pompás látvány érdekében, már akkor együtt ötleteltek a folytatás érdekében. Legyen még magasabb, még látványosabb ez a híres karácsonyfa, hiszen a munkájukra országos szinten is felfigyeltek. 

A város karácsonyfája 800 horgolt lapból állt össze

A horgolt négyzetekből álló adventi alkotás körül már most sokan fotózkodnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában