Közlekedés

2023.10.09. 15:14

Vasárnap lezárják a kishidat Békéscsabán, ezt a két útvonalat javasolják helyette

Az Élővíz-csatorna fölötti gyalogos és kerékpáros átkelésre legközelebb a Gyulai út és Széchenyi utca közötti Munkácsy hídon, valamint a Bajza és Bánszki utcák közötti hídon lesz lehetőség – közölték a városfejlesztési nonprofit kft.-nél azzal kapcsolatban, hogy a hét utolsó napján lezárják a Deák és József Attila utcák közötti kishidat, mivel azt elbontják és a helyére újat építenek.

Licska Balázs

Elbontják a mostani kishidat, és helyére egy nagyobbat, szélesebbet építenek.

Fotó: Bencsik Ádám

– A régi híd bontásának előkészületeit október 15-én, vasárnap kezdi meg a kivitelező: lezárja a hidat, így azon megszűnik a közlekedés a lakosság számára. Október 16-án, hétfő reggel a terepmunkákkal elindul a kivitelezés. Lekerítik a felvonulási területet, megkezdik az előzetes tereprendezési, bontási munkákat. A kivitelezés várhatóan 2024 nyarának végéig tart – ismertették. 

Emlékeztetettek, hogy a Modern Városok Program, a Munkácsy Negyed kialakítását célzó projekt keretében valósul meg a beruházás. A fejlesztés során a hidat teljes egészében elbontják és egy új, szélesebb hidat építenek, amely a gyalogos és a kerékpáros forgalmat egyaránt kiszolgálja majd.  

– A kivitelezés ideje alatt a hidat a forgalomtól elzárják, a lezárást követően a lakosság nem használhatja – hangsúlyozták, kitérve a két legközelebbi átkelési lehetőségre: a Munkácsy hídra, illetve a Bajza és Bánszki utca közötti hídra. Emellett kérték az arra közlekedők türelmét, megértését, azt, hogy vegyék figyelembe a kihelyezett közlekedési táblák jelzéseit.

A város Facebook-oldalán arról is írtak a jövőbeli híd kapcsán, hogy azt Sztraka Ernőről, a település egykori főépítészéről, Békéscsaba díszpolgáráról nevezik majd el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában