Szarvas

2023.10.15. 11:46

Töltött káposzta és kolbászillat lengte be a piaccsarnokot

Szombaton immár tizenhetedik alkalommal hívták életre Szarvason az Idénynyitó Töltöttkáposzta-főző és Kolbászkészítő versenyt, amelynek ezúttal is a városi piaccsarnok adott otthont.

Vásári Erzsébet

A helyszín már délelőtt ínycsiklandó illatokkal telítődött, amikor a csapatok nekiláttak a főzésnek, gyúrásnak, majd a sütésnek. A rendezvénnyel pedig elindították Szarvason a disznótoros szezont.

A megnyitón házigazdaként Závoda Ferenc, a Szarvasi Gazdák Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesületének elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd többek között Farkas Sándor miniszterhelyettesi feladatokat ellátó államtitkár és Babák Mihály polgármester is üdvözölte a nevezőket és a rendezvényre látogatókat egyaránt. A zsűri elnöke Sági Szilárd gasztrokibic volt, aki segítőivel a megnyitó után elindította a versenyt.

A sütés-főzés és gyúrás közben a szórakozás sem maradt el, hiszen a színpadon fellépett a Dalma Dance Club szarvasi mazsorett csoportja, a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola harmonikásai, az ebédhez nótáztak a csapatok, bemutatót tartott a Blue Gym Aerobik Szabadidős Club, valamint a Tessedik Táncegyüttes is. Továbbá egész nap zenélt a Maraton Band zenekar, a sztárvendégek pedig László Attila énekes és a Mulatós Menyecskék voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában