Orosháza

2023.10.14. 14:15

Tökös napjukon faragtak, alkottak, jól szórakoztak a nagycsaládosok - galériával

Az ősz sziporkázó napsütéssel köszöntötte az orosházi nagycsaládosokat szombaton. Székházuk udvarán és minden helyiségében sürgés-forgás volt, tökös napjukra várták a családokat. Érkeztek vendégek Adáról is.

Csete Ilona

A gyerekek élvezték az alkotást, sok kreatív munka született

Fotó: Csete Ilona

A nagycsaládosok, kihasználva a remek időjárást, őszi, szabadtéri programot, tökös napot hirdettek. A vidámság, a játékok mellett lehetett faragni tököket, a 11 éves Szőke Csenge Virágnak az anyukája segítségével remekül sikerült a végeredmény, mosolyogva meg is mutatta nekünk.

A kreatív csapat felnőtt tagjai megállás nélkül segítettek őszi ajtódíszek, kopogtatók, játékos figurák, díszek készítésében a vállalkozó kedvű gyerekeknek. Asztalaik körül nem volt üres hely, csak nagyon ritkán.

Benn a szülők válogathattak ruhákat, könyveket is gyermekeiknek. Finom illatok is csiklandozták a résztvevők orrát, hiszen készült a sok finomság. S ha már tökös a nap, volt tökös töltelékes süti is a kakaós csigák, a lekváros kiflik, muffinok mellett.

S hogy mennyi mindenre jó egy ilyen kötetlen, játékos összejövetel? Például kapcsolatok erősítésére. Ezért is fogadta el Velez Teodóra és csapata az orosháziak meghívását. Ők Adáról érkeztek kilencen. A Tisza-menti Nagycsaládosok Egyesület Tűzsziget nevű közösség kiváló és régi kapcsolatot ápol az orosháziakkal. Valamikor 2000-ben egy vezetőképzőn találkozott Benedek Szilvia, a házigazdák elnöke és Teodóra.

– Megpecsételtük ezt az egyesületi kapcsolatot azóta sok baráti, családi kötődéssel is. Mi ilyen tökös napon most vagyunk először, de jellemző, hogy kölcsönösen látogatjuk egymást, ellessük a jól bevált gyakorlatokat a másiktól. Az a cél, megismerjük egymás kultúráját, nyitottak legyünk mások iránt. A sok év alatt sok családdal kerültünk kapcsolatba, gyermekink felnőttek, és reméljük érzik, tudják, nagycsaládban jó élni – nyilatkozta az adai delegáció vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában