Békés vármegye

2023.10.31. 11:15

Többszörösen az Év Felelős Foglalkoztatója a FirstFarms

Díjesőben részesült a FirstFarms Hungary Kft. felelős foglalkoztatói stratégiája. Magyarország történetében először lett az Év Felelős Foglalkoztatója egy mezőgazdasági – azon belül is állattenyésztési – profilú cég. Nagy Márton, gazdaságfejlesztési miniszter adta át az elismeréseket a díjazott nagyvállalatoknak, köztük a sertéstenyésztéssel foglalkozó FirstFarms Hungary Kft-nek is a hétfői rendezvényen.

Csete Ilona

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter adta át az elismeréseket a mezőgazdasági vállalat vezetőinek

Az immár nyolcadik alkalommal, az OFA Nonprofit kft. által meghirdetett pályázatnak célja, hogy megismerjék és elismerjék azokat a munkáltatókat, akik sokat tesznek a munkavállalóikért.

– A FirstFarms Hungary Kft. három elismerésben részesült, többek között a FiatalokÉRT különdíjban is, ami különösen nagy értékkel bír a cég számára, hiszen 2023. tavaszán megduplázódott a FirstFarms Hungary Kft. termelési üzemmérete, ezzel egyidőben többlet munkavállalói létszám szükséglet jelent meg. A bővülésre 2018 óta tudatosan készültünk, figyelembe véve, hogy az agrárszektor – munkavállalói nézőpontból – nem a legnépszerűbb foglalkoztatási ágazat – tudtuk meg Sarusi-Kis Tamástól, a FirstFarms Hungary kft. ügyvezető igazgatójától. 

Sarusi-Kis Tamás és Szekeres Szilvia a díjátadón. Fotó: BMH

– A FiatalokÉrt elismerés célja, hogy díjazza azon cégeket, amelyek a 30 év alatti munkavállalók foglalkoztatásáért aktívan tesznek. Különösen kiemelt szerepet kapnak ebben a mezőgazdasági vállalatok, hiszen a generációváltás problematikájának megoldása a jövő nemzedékeinek az élelmezését támogatja - tette hozzá Szekeres Szilvia, a cég HR vezetője.

Az idei díjátadó rendhagyó módon két év pályázatainak az értékeléséről szólt, hiszen 2022-ben elmaradt a rendezvény. A FirstFarms Hungary Kft., a dán tulajdonú FirstFarms csoport magyarországi leányvállalataként, transzparens bérstratégiájával nagyvállalati kategóriában hozta el a második helyezést, mint felelős foglalkoztató. Ezt követően 2023-ban, A generációváltás hídja a márkaépítés című koncepciójuk a dobogó legfelső fokára emelte a Békés vármegyei mezőgazdasági céget, amivel Magyarország történetében először lett az Év Felelős Foglalkoztatója egy mezőgazdasági – azon belül is állattenyésztési – profilú cég.

A díjátadón kiemelték, hogy a pályázat különlegességét az adta, hogy strukturáltan és aktívan dolgoznak az állattartói szakma iránti tisztelet építésén, miközben munkavállalói megtartásáért is kidolgozott bérstratégiával, transzparenciával és munkáltatói brandépítéssel tesznek.

Céljuk: vonzóvá tenni az állattenyésztő szakmát

Sertéstenyésztő vállalatként azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy vonzóvá tesszük ezt a szakmát a Z generáció számára. A megelőző években kialakítottunk egy kompetenciákra alapozott bérstratégiát és motiváló életpályamodellt az állattenyésztésben, amelyet egy vállalati márka építését szolgáló kommunikációs stratégiával támogattunk – mondta el az ügyvezető. 

– A következő években azért teszünk erőfeszítéseket, hogy tudásalapú modulrendszerrel, átlátható teljesítményösztönzéssel segítsük a fiatalokat a szakmai fejlődésben, miközben kiemelt hangsúlyt fektetünk vezetőink képzésére, amelynek célja a Z generáció információ-, visszacsatolás-, és elismerés alapú elégedettségi mutatóinak javítása. Mindezek támogatására hatékony belső kommunikációs rendszer, úgynevezett HR applikáció- működtetésén dolgozunk, ami egyben környezetbarát, papírmentes és a digitalizáció szülötteinek az elvárásaihoz is megfelelő - egészítette ki a HR vezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában