Testületi döntés

2023.10.20. 09:03

Tízmilliót ad Orosháza a Wesley iskolának

Orosháza képviselő-testületének csütörtöki ülésén döntés született arról, hogy a város támogatja a Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda és Iskolát a biztonságos fennmaradás érdekében.

Csete Ilona

A testületi ülésen megszavazott támogatás célja a Wesley iskola biztonságos fennmaradása.

Fotó: Nagy Kristóf

Mint arról korábban beszámoltunk, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség által fenntartott iskola helyzete, a finanszírozási gond a legutóbbi képviselő-testületi ülésen is szerepelt.

A grémium csütörtöki ülésén döntött arról, hogy a Wesley iskolának biztosít 10 millió forintot az alábbiak szerint: 5 millió forint visszatérítendő és 5 millió forint vissza nem térítendő támogatás formájában a 2023. évi költségvetés terhére.

Mint az a határozatban szerepel, a támogatás célja a Wesley iskola biztonságos fennmaradása. „Részletes cél: az ellátott gyermekek között nagy számban vannak jelen hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetűek. A tanulók és az óvodások többsége enyhe, vagy középsúlyos, vagy értelmi fogyatékos, társulhat hozzá mozgásszervi fogyatékosság is. Utaztatásuk más településekre már olyan jelentős terheket róna a családokra, amiket a családok nem tudnak vállalni. Ezek a gyerekek a település más óvodáiba, iskoláiba se integrálhatók. Az intézmény működésén keresztül a gyermekek családjai szociális támogatásban részesülhetnek, tanulóik egyéb szabadidős programokban vehetnek részt. Ellátásukhoz megfelelő végzettségű pedagógusokra, terapeutákra van szükség. Jelenleg is elhivatott, tapasztalt szakemberek végzik a munkát. Azért, hogy az óvoda és iskola egységben működhessen, a pedagógusok bérének a kifizetése szükséges, amit a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség átmenetileg támogatások segítségével tud teljesíteni.”

A támogatásról megállapodást kötnek a felek. Visszafizetési és elszámolási határidő legkésőbb 2023. december 31.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában