Segítenek

2023.10.14. 06:35

Tizenegy diákot támogat idén a Szarvasért Alapítvány

Idén összesen tizenegy felsőoktatási tanulmányait folytató diákot támogat a Szarvasért Alapítvány.

Vásári Erzsébet

Idén is több diákot támogattak. Jobbra Babák Mihály polgármester.

Petneházi Andrea alelnöktől megtudtuk, idén ugyan nem szervezték meg a szokásos bált, de jelentkeztek olyan támogatók a renddezvény nélkül is, akik segítségével első körben 6 tanulónak tudtak 200-200 ezer forintos támogatást adni a 2023/24-es tanévre. Majd az önkormányzat úgy látta jónak, hogy a másik 5 szarvasi, egyetemre járó pályázónak is segítséget nyújtsanak. Ennek érdekében 1 millió forintot adtak az alapítványnak a szociális alapból, amely így további 5 diák tanulmányainak elvégzéséhez járulhat hozzá, szintén fejenként 200 ezer forinttal. Az újabb támogatások ünnepélyes átadóját pénteken tartották a Szarvasért Alapítvány székhelyén.

A jelenlévőket Závogyán Judit kuratóriumi elnök, éa Babák Mihály polgármester köszöntötte. Petneházi Andreától megtudtuk, a tanulók ezúttal is először 100-100 ezer forintot kapnak meg, majd a félév teljesítésének és a bemutatott számlák – tanuláshoz szükséges eszközökről, vagy kollégiumi díjról – függvényében kapják meg a maradék 100 ezer forintot a második félévre.

A nyertes pályázók: Borbély Máté (Károli Gáspár Református Egyetem Állam és jogtudományi Kar, Jogász szak), Hajduch Nándor Milán (Óbudai Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar, Építészmérnök szak), Pósa Levente (Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar, Programtervező informatikus szak), Sechna Dorina (Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam és jogtudományi Kar, Jogász szak), Teremy Dóra (Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar, Gazdálkodás és Management szak)

Tóth Szabolcs Botond (Neumann János Egyetem GAMF- Műszaki és Informatikai Kar, Üzemmérnök-informatikus szak), Cserhényi-Zrena Boglárka (Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kar, Általános orvos szak), Gulyás Gitta (Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudomány Kar, Gazdálkodás és Menedzsment szak), Kozák Ádám (Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Textil- és Divattervezés szak), Tusjak Balázs (Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar, Gazdálkodás és Menedzsment szak), Vaskor Gergő (Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügy és Számviteli Kar, Gazdálkodás és Menedzsmentszak).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában