Alapítvány

2023.08.31. 10:18

Szarvasi fiatalok felsőoktatási tanulmányait segítik

A Civil Házban szerdán este megtartott átadón hat fiatal kapott felsőoktatási iskolakezdéséhez anyagi támogatást a Szarvasért Alapítványtól.

Beol.hu

Szerdán este adták át a támogatást a fiataloknak.

Fotó: Babák Zoltán

Mint az a newjsag.hu beszámolójában olvasható, a Szarvasért Alapítvány minden esztendőben megrendezte a „Bál a víz felett” elnevezésű jótékonysági eseményét, ami az elmúlt három évben az életünkben megjelent nehézségek miatt elmaradt. Ennek bevételéből, a szarvasi önkormányzat támogatásából, illetve vállalkozóknak és magánszemélyeknek az adományaiból azoknak a diákoknak felsőoktatási iskolakezdését segítette, illetve gyűjtésből azóta is segíti, akik középiskolai képzésük alatt kiemelkedő eredményt értek el tanulmányaikban, sportban, vagy a művészetek terén. Elosztására évről évre pályázatot írnak ki. A beérkezett pályamunkákat objektív pontozásos rendszerben értékelik, és a rendelkezésre álló keret erejéig 200-200 ezer forintjával a legtöbb pontot összegyűjtőknek adják át.

A szerdán este a Civil Házban immáron a tizedik alkalommal megtartott átadón elhangzott: az augusztus közepi beadási határidőre 2023-ban egy tucat pályázat érkezett, közülük hat fiatal kapott most segítséget. A kuratórium nehéz helyzetbe került, miután mind a tizenkét diák bizonyítványa színjeles volt. Ezért is volt fájó a döntés, mondta Závogyán Judit, a kuratórium elnöke, hogy ilyen diákok között kellett sorrendet kialakítani, de az objektivitás érdekében alkották meg az ilyen esetekben segítő pontrendszert. 

Babák Mihály polgármester a idei nevezők eredményeit hallva azt kérte Závogyán Judittól, hogy szeptember közepéig közösen vizsgálják meg, hogyan tudnák a másik hat fiatalt is hasonló összeggel segíteni. A testülettel át fogják tekinteni a lehetőségeiket, a maradékot pedig közadakozásból egészítenék ki. Erre rögtönzött felhívást is tettek, amiben arra kérik azokat, akik tehetik, csatlakozzanak e kezdeményezéséhez, keressék az alapítvány elnökét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában