Támogatás

2023.10.25. 06:30

Segítséget kér a bal karját elvesztő kamuti férfi

Újabb nehézségek gördültek a kamuti Balog László elé, aki tavaly márciusban veszítette el a bal karját. A rokonainál kivágott diófa vékonyabb ágait akarta összeaprítani; amikor már üresen járt a gép, belekezdett a tisztításba. Az aprító hátulsó része ekkor elkapta a kesztyűjét, majd a pulóverét, végül behúzta a kezét is. A férfi bal karja teljesen szétroncsolódott, amputálni kellett. 

dr. Nagy Szilvia

Balog László a kar segítségével tudna munkát vállalni.

A baleset mindent megváltoztatott, László nem adta fel, célul tűzte ki, hogy továbbra is aktív marad, ezért egy modern, motorikusan működtethető művégtag megvásárlásához kért és kapott segítséget. A kar beszerzését támogatta az állam, de még így is több, mint húsz millió forint hiányzott a vételárból. Az összeg felét önerőből és adományokból sikerült összegyűjteni, ám a család egy ideje nem tudja fizetni a részleteket.

– Sajnos nem álltak mellénk nagyobb támogatók, akiknek a segítségével ki tudtam volna fizetni a myoelektromos karomat. A részletek fizetésével elmaradtam, nemrég fel is szólítottak a tartozás teljesítésére. Ha napokon belül nem fizetem ki a fennmaradt 10 és fél milliónyi önrészt, mehetek a bíróságra. Mindig pozitív voltam, az is maradok, a nehéz pillanatokon a humor segít át, de ez most kevés. Szükségem van a régi-új támogatókra – sorolta László, aki tizenhét évig egy békéscsabai faipari boltban volt szerszámélező. Favágással, nyílászárók cseréjével is foglalkozott, sőt a kamuti polgárőr egyesület elnökhelyetteseként is tevékenykedett a balesete előtt. Rehabilitációs program keretében több hónapot töltött a fővárosi Szent Imre kórházban, ahol megtanulta mozgatni a megmaradt izomzatát – ez is feltétele volt a kar igénylésének.

Számlaszám: MBH Bank, Balog László: 18100002-00004399-11010024

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában