Békés vármegye

2023.10.02. 10:12

Összegyűjtötte a kamara, hogy mikor lesznek a középiskolákban a nyílt napok

A JóPálya – és a Tiéd?! Facebook-oldalon és a tovabbtanulasbekes.hu honlapon összegyűjtötték a nyolcadik osztályosok számára azt, hogy melyik középiskola mikor tartja a nyílt napját, illetve, hogy melyik szakma hol tanulható és milyen utakon folytatható tovább – ismertették a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamaránál, ahol a következő hónapokban igyekeznek megszólítani a továbbtanulás előtt álló fiatalokat.

Licska Balázs

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Ennek kapcsán egy pályaorientációs alkotópályázatot is hirdettek Helló, meló! címmel az ötödik-hatodik és hetedik-nyolcadik osztályos tanulóknak, a munkákra a kamara október 17-éig számít. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott program célja, hogy a diákok játékosan foglalkozzanak azzal a szakmával, amely iránt érdeklődnek, vagy azzal, amelyet éppen a szüleik, nagyszüleik űznek. A programról szintén lehet tájékozódni a közösségi portálon és a kamara pályaorientációs honlapján.

 

Ugyanezeken az oldalakon a továbbtanulás előtt álló nyolcadikosoknak is érdemes körülnézniük. Ugyanis a kamara összegyűjtötte a Békés vármegyei technikumok és szakképző iskolák elérhetőségét, illetve azt is, hogy mikor tartanak nyílt napot. Olyan bemutatóval is segítik a fiatalokat, amelyből kiderül, hogy melyik intézmény milyen képzést nyújt, vagy fordítva: melyik képzés melyik középiskolában érhető el, az pontosan miről szól, milyen készségek szükségesek hozzá.

 

A JóPálya – és a Tiéd? Facebook-oldalon péntekenként olvasható Lili naplója is, amelyben a nyolcadikos Lili meséli el a továbbtanulásról és általában a mindennapokról a gondolatait. 

Felső tagozatos általános iskolásoknak, szüleiknek, nagyszüleiknek mindenképpen érdemes követni ezeket az oldalakat, hiszen sokat változott a középiskolák rendszere az elmúlt években.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában