Hősök emléke

2023.10.24. 20:26

Laurinyecz András ’56-os mártír emléktáblájánál koszorúztak Kondoroson

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 67. évfordulóján a forradalom eseményeire, a szabadságharcosokra és a mártírhalált halt hősökre emlékeztek Kondoroson.

Nyemcsok László

Ribárszki Péter és dr. Szebegyinszki Attila jegyző is koszorúzott

Ribárszki Péter polgármester kiemelte, azokra a hősökre, akik ki mertek állni, felemelték a szavukat, a tömegek élére álltak.

– Egyszerű emberek, diákok, pedagógusok, mérnökök, családapák, katonák vére folyt. Az életüket áldozták a szabadságnak, nekünk, a jövőnek. Megmutatták az egész világnak, hogy a haza, az összetartozás, és a szeretet mire képes – hangsúlyozta Ribárszki Péter.

Az ’56-os hősökre emlékeztek Kondoroson

A rendezvényen Melis Zsuzsanna köszöntötte a megjelenteket, majd Komáromi Kincső szavalatát és a polgármester megemlékező gondolatait követően Vári Ferenc tanár zongorakíséretében a Petőfi István Általános Iskola kamarakórusának zenei előadása következett. A múltidézést Hronyecz Vanda szavalata és a Csabai Színistúdió növendékeinek műsora tette még meghittebbé. A városi megemlékezés méltó zárásaként Arany Gábor plébániai kormányzó imáját követően Laurinyecz András 1956-os mártír emléktáblájánál helyezték el a tisztelet koszorúit és mécseseit.

– Emlékezzünk a nemzet egységére, a hősiességre, a bátorságra, a hűségre, az áldozatkészségre – emelte ki Ribárszki Péter. – Emlékezzünk saját hazánk nagyszerűségére, példamutatására, emlékezzünk azokra az emberekre, akik elismerést, megbecsülést és dicsőséget szereztek a magyar népnek az egész világon. Tisztelet és dicsőség a hősöknek, Isten áldja emléküket!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában